Waarom Test Drive Unlimited: Solar Crown de perfecte racegame voor autoliefhebbers is

Article
vrijdag, 08 september 2023 om 13:00
tdu solar crown screen 2f1694011821
Met eindeloze kilometers om te verkennen, een collectie aan waanzinnige auto’s en meer dan genoeg dingen om te doen, lijkt Test Drive Unlimited: Solar Crown de perfecte racegame voor autoliefhebbers te worden. Tijdens gamescom drukten we het gaspedaal in en gingen we aan de slag met de game.
De perfecte racegame voor autoliefhebbers maken is geen makkelijke opgave. Je moet namelijk rekening houden met verschillende zaken, zoals bijvoorbeeld een ruime keuze aan auto’s om uit te kiezen of een interessante wereld om in rond te rijden. Gelukkig is er tijdens de ontwikkeling van Test Drive Unlimited: Solar Crown aan alles gedacht en zal je als autoliefhebber veel plezier beleven aan deze titel.

Meer dan een racegame

Het trucje wat Test Drive Unlimited: Solar Crown uithaalt is namelijk dat het meer is dan simpelweg een racegame. Net zoals eerdere titels wil de game je ook de lifestyle-ervaring bieden die komt kijken bij het bezitten van een werkelijke unieke auto.
Zo zal je dus ook regelmatig rustig door de straten van Hong Kong Island, waar de game zich afspeelt, rijden als een doorsnee burger. Zet je knipperlichten aan wanneer je afslaat, gebruik je ruitenwisser wanneer het regent en hou je keurig aan de snelheidslimiet. Test Drive Unlimited: Solar Crown beloont je er zelfs voor door je regelmatig wat geld in de portemonnee te geven voor realistisch rijden.
Een goed gevulde portemonnee is ook wel belangrijk in de game, want daar koop je uiteindelijk je auto’s van. Ontwikkelaar Kylotonn heeft veel tijd en energie gestoken in het maken van een unieke koopervaring. Het idee is dat jij echt het gevoel hebt dat je een luxe sportwagen koopt met zuurverdiende centen en dat is door de ontwikkelaar op geweldige wijze uitgewerkt.

Vol met detail

De wereld van Test Drive Unlimited: Solar Crown is iets kleiner dan het vorige deel, wat zich op Hawaii afspeelde, maar de wereld is wel een heel stuk gedetailleerder en voller. Hong Kong Island is op een 1:1 schaal nagemaakt en dat merk je, want er is meer dan genoeg ruimte om met je favoriete bolides een ritje te wagen.
Buiten de stedelijke gebieden zal je ook regelmatig door de jungles van het eiland onder de bekende stad rijden. Hier zijn ook off-road paden te vinden, die je absoluut een uitdaging zullen bieden. Test Drive Unlimited: Solar Crown zet namelijk wat meer in op realisme dan zijn voorgangers. Eerdere titels gaven meer een arcade-ervaring, maar met het nieuwste deel zal je rekening moeten houden met auto’s die moeilijk te besturen zijn.
Het is dan ook niet aan te raden om met een hagelnieuwe Bugatti over een modderpaadje te gaan rijden. Hypercars en supercars zijn zonder de modder al lastig genoeg om te besturen, zeker wanneer de weergoden bepalen dat het gaat regenen. Het dynamische weersysteem maakt Test Drive Unlimited: Solar Crown de perfecte racegame voor autoliefhebbers door ze de ultieme rijervaring in wisselende omstandigheden te bieden.
tdu solar crown screen 3f1694012189

Pret met vrienden

Het leukste van Test Drive Unlimited: Solar Crown is dat je het allemaal niet in je eentje hoeft te ervaren. Het hoogtepunt beleef je pas echt wanneer je met vrienden de wereld in duikt en een leuke roadtrip over Hong Kong Island inzet. In de wereld vind je ook verschillende activiteiten die je met je vrienden kan doen, zoals races, flitspalen passeren voor de hoogste snelheden en het verzamelen van unieke bolides in de open wereld.
Autoliefhebbers en fans van de franchise zullen nog even moeten wachten op het nieuwste deel. De titel komt helaas pas uit in 2024, maar er is al zeker genoeg om je op te verheugen. Test Drive Unlimited: Solar Crown zal lanceren op PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch en PC.