Red Bull Racing voorziet probleem in Leclerc en Ferrari

News
vrijdag, 08 september 2023 om 14:00
christian horner helmut marko gp nederland 2023f1694170001
Red Bull Racing heeft tot nu toe alle races gewonnen dit jaar en het kan mogelijk een perfect seizoen worden voor het team. Maar adviseur Helmut Marko voorziet een probleem in Ferrari en met name Charles Leclerc.
Al meteen aan het begin van het seizoen zei George Russell dat Red Bull Racing alle Grands Prix dit jaar kan winnen. Dat was een opvallende uitspraak, omdat geen enkel team dat ooit is gelukt in de geschiedenis van de Formule 1. Er is altijd wel een race met technische problemen, een crash of de karakteristieken van het circuit ligt de auto simpelweg niet goed.
Maar tot nu toe heeft Red Bull Racing alle races gewonnen. Van Monaco tot aan Monza en in de regen en hitte. De RB19 is bovendien zeer betrouwbaar, met af en toe een klein technisch probleem. Toch voorziet Helmut Marko een probleem voor de GP van Singapore, die volgende week wordt gehouden. Dat zegt hij tegen onder andere Motorsport.com.

“We hebben overal een competitieve auto gehad, dus waarom zou dat in Singapore dan niet zo moeten zijn? Maar goed, Ferrari en vooral Leclerc is een specialist op die baan. Als zij sneller zijn in de kwalificatie, dan kan dat wel eens een probleem voor ons worden, aangezien inhalen in Singapore erg lastig is.”

Blunder van Red Bull Racing

De GP van Singapore was vorig jaar ook de plek waar er een einde kwam aan de reeks overwinningen van Max Verstappen. Dat kwam toen door een zeldzame fout van Red Bull Racing. Tijdens de natte kwalificatie was de Nederlander op weg naar een zeer snelle tijd, maar kreeg hij van zijn race engineer te horen dat hij zijn rondje moest annuleren en zich voor te bereiden op een nieuwe snelle ronde.
Omdat de baan aan het opdrogen was, werden de tijden steeds sneller. De tijd neerzetten op het laatste moment is op papier dan ook het recept voor de snelste ronde. Red Bull was alleen vergeten dat er niet genoeg benzine meer in de RB19 zat, waardoor Verstappen ook zijn laatste ronde - die veel sneller was dan de concurrentie - vroegtijdig moest afbreken. Het resulteerde uiteindelijk in de achtste startpositie voor de regerend wereldkampioen.

Populair Nieuws