Starfield uitspelen gaat flink wat tijd kosten

News
donderdag, 16 juni 2022 om 12:30
starfield gameplayf1655368065
Het gaat je flink wat uurtjes kosten om Starfield uit te spelen. De nieuwe open-world RPG van Bethesda Game Studios werd tijdens de Xbox & Bethesda Games Showcase opnieuw uit de doeken gedaan met een flinke lading gameplay. Regisseur Todd Howard heeft nu ook het boekje open gedaan over hoeveel tijd het kost om de game uit te spelen.
Volgens Howard gaat het spelers 30 tot 40 uur kosten om de main quest uit te spelen van Starfield. Zo meldt de regisseur in een interview met IGN. Daarmee staat de speelduur van het verhaal hoger dan ooit tevoren voor een game uit de koker van Bethesda Game Studios. De game zou zo'n 20 procent langer moeten zijn wanneer je alleen het hoofdverhaal speelt.
Andere titels van de studio komen een stuk korter uit de bus als je alleen naar de main quest kijkt. Zo was Fallout 3 zo'n 22,5 uur, terwijl Fallout 4 uitkwam op 27 uur. Voor The Elder Scrolls IV: Oblivion kun je 27,5 uur plezier verwachten van het verhaal, terwijl The Elder Scrolls V: Skyrim in 34 uur uit te spelen is.

Starfield gameplay houdt je nog langer bezig

De gameplay van Starfield gaat je flinke tijd zoethouden. Dat is tenminste wel de intentie, want de open-world game schotelt veel meer opties voor dan alleen het verhaal. Je kunt namelijk ook tal van side quests doen op honderden planeten. In totaal krijgt Starfield namelijk meer dan 1000 planeten waar je op rond kunt wanen.
Hiervoor heb je uiteraard wel een eigen ruimteschip nodig. Die kun je in de game dan ook helemaal zelf ontwerpen en ermee vliegen in de ruimte. Een naadloze transitie van de ruimte naar de grond is het alleen niet. Vroeg in de ontwikkeling van de game werd al duidelijk dat dit niet ging lukken.
Wanneer Starfield precies uitkomt is overigens ook nog niet duidelijk. Aanvankelijk had de game moeten verschijnen op 11 november 2022, maar de game werd uitgesteld naar 2023. Een nieuwe releasedatum is er nog niet, al lijkt de game wel in het eerste halfjaar van 2023 uit te moeten komen.

Populair Nieuws