FIFA 22 komt binnenkort naar Game Pass

News
donderdag, 16 juni 2022 om 12:00
fifa 22f1626099250
Binnenkort hoef je FIFA 22 niet meer te kopen om de game te kunnen spelen. EA heeft namelijk aangekondigd dat de game vanaf volgende week via EA Play te spelen is. Daardoor komt hij ook op Xbox Game Pass Ultimate en PC Game Pass te staan.
Het is alweer even geleden dat er geruchten ontstonden dat FIFA 22 naar Game Pass zou komen. In de Microsoft Store stond op dat moment te lezen dat de game onderdeel was van EA Play. Dat was op dat moment niet daadwerkelijk het geval, maar nu lijkt het toch een voorbode geweest te zijn.
EA laat via Twitter namelijk weten dat FIFA 22 vanaf volgende week donderdag, 23 juni, via EA Play te spelen is. De Xbox Game Pass-twitter reageert daarop met een bevestiging dat de game dan ook via Game Pass te spelen is. EA Play is namelijk inbegrepen in Xbox Game Pass Ultimate en PC Game Pass (maar niet in de ‘gewone’ versie van het abonnement voor Xbox-consoles).
EA Play is overigens ook beschikbaar op PlayStation. Mocht je de game dus gemist hebben toen hij gratis was via PS Plus, dan is er geen man overboord. Je kunt de game nog steeds op PS4 of PS5 spelen zonder hem te kopen.

FIFA en EA liggen in scheiding

FIFA 22 is één van de laatste FIFA-games van EA. De uitgever heeft ervoor gekozen om na FIFA 23 de licentie voor de FIFA-naam te laten verlopen. Wel blijft EA voetbalgames maken en gaat de FIFA een partnerschap aan met een andere game-ontwikkelaar.