Star Wars: The Force Unleashed komt naar Nintendo Switch

News
vrijdag, 11 februari 2022 om 9:00
star wars force unleashedf1644486017
Star Wars-fans hebben weer iets om naar uit te kijken. De geliefde game Star Wars: The Force Unleashed komt namelijk naar Nintendo Switch!
Star Wars: The Force Unleashed is binnenkort te spelen op de Nintendo Switch. De game komt namelijk op 20 april naar de handheld console. Dit werd aangekondigd tijdens Nintendo Direct.
De game kwam oorspronkelijk in 2008 uit voor de Xbox 360, Playstation 3 en Nintendo Wii. Iets later kwam de game ook naar PC. The Force Unleashed werd destijds goed ontvangen en was een groot succes. De game won meerdere prijzen waaronder de Writers Guild of America Award voor "Outstanding Achievement in Writing for Videogames".
Hoewel het alweer even geleden is dat Star Wars: The Force Unleashed uitkwam (veertien jaar), is de game één van de favorieten onder Star Wars-fans. De mogelijkheid om deze game dan ook te spelen waar je maar wilt met je Nintendo Switch zal dan ook voor veel fans geweldig nieuws zijn. De Nintendo Switch editie zal een port zijn van de Wii-versie. Je kunt er dan ook voor kiezen om de motion controls van die versie te gebruiken.

Waar gaat The Force Unleashed over?

In het verhaal van Star Wars: The Force Unleashed kruip je in de rol van ‘Starkiller’. Wanneer Darth Vader op een missie wordt gestuurd om alle Jedi te vermoorden stuit hij na zijn eerste confrontatie op een verassing. Na het verslaan van Kento Marek vindt hij onverwacht de zoon van de Jedi.
Al snel staan er een aantal Stormtroopers klaar om het kind uit te schakelen, maar Darth Vader elimineert de Stormtroopers om het kind in het geheim te trainen tot zijn leerling. De speler zal vervolgens verschillende beproevingen trotseren die de speler de goede en slechte kant op kunnen sturen.
De Nintendo Direct zat ook vol andere aankondigingen. Zo komt er DLC voor Mario Kart 8 Deluxe en een nieuwe Mario Stikers-game. Ook komt Nintendo met een vervolg op Wii Sports.