Mario Strikers Battle League aangekondigd in Nintendo Direct

News
donderdag, 10 februari 2022 om 11:00
2022 02 10 mario strikers battle leaguef1644481776
We krijgen geregeld een sportgame met Mario-personages, maar één bepaalde sport hebben we al een tijdje niet meer gezien. Nu is Mario Strikers eindelijk weer terug met regelloos Mario-voetbal.
In de afgelopen Nintendo Direct deed Nintendo haar plannen voor het komende half jaar uit de doeken. Er zijn veel mooie titels besproken, waaronder de terugkeer van Mario Strikers. Deze Mario-spinoff begon ooit op de Gamecube maar is sinds een tweede deel op de Wii niet meer gezien.
In Mario Strikers speel je een soort voetbal, maar dan vijf tegen vijf. Bovendien heeft het spel weinig tot geen regels anders dan ‘scoor punten’. Het kan er dan ook hectisch aan toe gaan op het veld, aangezien personages ook allerlei speciale moves hebben om spectaculair te scoren.

Wat is er nieuw in Mario Strikers Battle League?

In het nieuwe deel, Battle League, kun je met acht spelers tegelijk aan de slag op één Nintendo Switch. Ook kun je online wedstrijden spelen. Wanneer je online speelt kan dat ook als onderdeel van een club. Deze kun je met vrienden opzetten, of je kunt je aansluiten bij een bestaande club.
We hoeven bovendien niet al te lang te wachten op de release van Mario Strikers Battle League. Zoals gezegd ging de Nintendo Direct over het komende half jaar en dat is terug te zien in de releasedatum van deze game. Mario Strikers Battle League komt namelijk op 10 juni naar de Switch.