Nintendo Switch krijgt binnenkort een Wii Sports sequel

News
donderdag, 10 februari 2022 om 12:30
nintendo switch sportsf1644483073
Fans van Wii Sports en Wii Sports Resort hebben iets om naar uit te kijken. Binnenkort komt namelijk Nintendo Switch Sports uit, een sequel op het enorm populaire Wii Sports.
Of je nu wil kanoën, zwaardvechten, golfen, vliegen, zwemmen of fietsen; Wii Sports en Wii Sports Resort het allemaal. Het is dan ook niet heel raar dat Wii Sports de best verkochte single-platform game ooit is, met maar liefst 80 miljoen verkochte exemplaren. Daar moet wel de kanttekening bij gezet worden dat je Wii Sports initieel gratis kreeg bij de Nintendo Wii. De Japanse uitgever ziet haar kans nu schoon en brengt enkele minigames die enorm populair zijn in Wii Sports naar de Nintendo Switch. Al deze minigames samen zitten in één game die Nintendo Switch Sports zal heten. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt in haar eerste Nintendo Direct van 2022.
Nintendo Switch Sports krijgt zes games, drie hiervan kennen we van Wii Sports en Wii Sports Resort. Deze drie games zijn bowlen, tennis en chambara. Er komen dus ook drie nieuwe sporten naar de nieuwe Wii Sports sequel, namelijk voetbal, badminton en volleybal. Net zoals bij de Wii-games speel je de minigames via een controller die motion support bevat. Alle acties die jij uitvoert met de controller, bijvoorbeeld wanneer jij wild heen en weer zwaait, worden vervolgens nagedaan door de onschuldige poppetjes in het spel.

Wat kunnen we verwachten van de nieuwe minigames?

Bij de nieuwe voetbal minigame speel je met een veel te grote bal die je in een veel te groot doel moet krijgen. Deze game krijgt ook een shoot-out modus, waarbij je de Joy-con controller aan je been vastmaakt - met een nieuwe accessoire - en op het juiste moment uit moet halen om te schieten. Badminton is ondertussen wat 'realistischer', evenals volleyball - dat je met twee tegen twee kan spelen.
Nintendo Switch Sports krijgt lokale multiplayer, maar ook online modus om het tegen willekeurige mensen op te nemen. Op 29 april komt de game uit op de Nintendo Switch.