Ubisoft toont Assassin’s Creed Mirage gameplay

News
dinsdag, 13 juni 2023 om 10:00
assassins creed miragef1662103517
Assassin’s Creed-fans hebben lange tijd bijna niets gezien van de nieuwste game in de reeks. Gelukkig heeft Ubisoft Assassin’s Creed Mirage nu getoond tijdens Ubisoft Forward. Er zijn zo’n acht minuten aan gameplay uitgezonden.
Assassin’s Creed is in de laatste delen heel anders dan hoe de franchise begon. Wie de oude stijl mist kan dit jaar weer een wat meer traditionele Assassin’s Creed spelen. In oktober mogen we Mirage verwelkomen, een game die zich afspeelt in het Bagdad van de negende eeuw.
We hebben nu meer mogen zien van deze nieuwe game tijdens Ubisoft Forward. Hierin is te zien hoe hoofdpersoon Basim zich met wat knappe staaltjes parkour door de stad beweegt. Ook laat hij wat nieuwe trucjes zien, zoals rookbommen. Met zijn vogel Enkidu kan hij het terrein voor hem alvast een beetje verkennen.
De nieuwe gameplay is overigens niet het enige dat van Assassin’s Creed Mirage is getoond. Ubisoft heeft ook een nieuwe trailer getoond. Die is wat meer gericht op het verhaal, wat na acht minuten gameplay natuurlijk geen vreemde keuze is.

Wanneer is de release van Assassin’s Creed Mirage?

Het was lang onduidelijk wanneer Assassin’s Creed Mirage moest verschijnen. Er gingen verschillende geruchten over intern uitstel, maar sommige berichten spraken elkaar tegen. Ubisoft gaf onlangs eindelijk duidelijkheid door de releasedatum vast te stellen op 12 oktober van dit jaar.