Obi-Wan Kenobi film alsnog mogelijk

News
woensdag, 24 mei 2023 om 16:00
Een spin-off film over Kenobi">Obi-Wan Kenobi was ooit één van de meest gewilde Star Wars films onder veel fans. Vorig jaar kwam er dan eindelijk een spin-off over de geliefde Jedi, maar dan als tv-serie. Maar Lucasfilm sluit niet uit dat er ooit alsnog een film komt.
Verschillende geliefde Star Wars personages krijgen hun eigen tv-serie. Dit jaar verschijnt Ahsoka en vorig jaar zagen we The Book of Boba Fett en Obi-Wan Kenobi. Laatstgenoemde werd altijd een limited series genoemd, wat inhoudt dat een tweede seizoen er niet in zit.
Dat herhaalt Lucasfilm-baas Kathleen Kennedy nog eens in een recente aflevering van de podcast Dagobah Dispatch. Maar hoewel een tweede seizoen van de serie er dus niet in zit, is het niet uitgesloten dat Obi-Wan alsnog ergens opduikt. Kennedy heeft het over verschijningen in andere verhalen of zelfs in een film.
Kennedy benadrukt wel dat er momenteel geen plannen zijn om het verhaal van Obi-Wan Kenobi uit te breiden. We hoeven dus ook niet te verwachten dat er binnenkort ineens een Obi-Wan Kenobi film wordt aangekondigd. Maar als de Jedi ooit een waardevolle toevoeging kan zijn aan een verhaal is het niet uitgesloten dat het personage weer wordt gebruikt.

Welke Star Wars films komen eraan?

Ook zonder een Obi-Wan Kenobi film heeft Lucasfilm genoeg plannen voor Star Wars op het witte doek. Tijdens Star Wars Celebration werd onthuld dat er gewerkt wordt aan een film waarin het begin van de Jedi wordt verteld en één waarin Rey de orde weer opbouwt in de jaren na The Rise of Skywalker. Ook is er een film op komst die de verhaallijnen van de verschillende tv-series in het zogenaamde “Mandoverse” afsluit.