Update - Ferrari-coureur Sainz loopt blessure op tijdens liefdadigheidswedstrijd

News
woensdag, 24 mei 2023 om 15:30
carlos sainz gp australie 2023f1681888925
Het is nog niet zeker of Carlos Sainz aankomend weekend kan meedoen aan de GP van Monaco. De coureur van Ferrari heeft namelijk een blessure opgelopen tijdens een liefdadigheidswedstrijd met andere coureurs.

Update - Sainz kan meedoen aan GP Monaco

Carlos Sainz heeft op Instagram laten weten dat het gelukkig allemaal meevalt. Volgens de coureur ging het niet om een heftige blessure en kan hij aankomend weekend gewoon meedoen aan de Grand Prix van Monaco.
Origineel bericht:
Naast het rijden in razendsnelle auto’s, houden F1-coureurs zich ook bezig met allerlei andere zaken. Zo zijn er gedurende de week vaak mediaverplichtingen en andere activiteiten waar coureurs aan mee moeten doen. Maar soms hebben ze ook de keuze, zoals een jaarlijkse liefdadigheidswedstrijd die dinsdagavond werd georganiseerd met meerdere F1-coureurs.
Die wedstrijd voor het goede doel is alleen niet zo goed afgelopen voor Carlos Sainz. De Ferrari-coureur moest namelijk tijdens de wedstrijd naast de kant komen, om verzorgd te worden aan zijn been. De ernst van de blessure is momenteel onduidelijk, daar moet snel meer duidelijkheid over komen. Dat meldt F1-journalist Guiliano Duchessa op Twitter.

Kansen voor Ferrari in Monaco?

De blessure komt niet met een goede timing, aangezien aankomend weekend de Grand Prix van Monaco wordt gehouden. Momenteel domineert Red Bull Racing in de Formule 1, maar mogelijk zijn er kansen voor Ferrari in de thuisstad van Charles Leclerc.
Vorig jaar was de Monegask ook de snelste in een chaotische kwalificatie, die uiteindelijk met een rode vlag werd afgesloten. Hoewel Ferrari een veel grotere achterstand heeft ten opzichte van Red Bull, leent de auto zich wel goed voor de langzame bochten op het krappe stratencircuit.
Dit bericht is bijgewerkt op 24 mei 2023.

Populair Nieuws