Lewis Hamilton trakteert Max Verstappen op zeldzaam compliment

News
maandag, 02 oktober 2023 om 12:30
max verstappen lewis hamilton gp groot brittannie 2023 1f1696240649
Lewis Hamilton is niet een coureur die snel zijn concurrenten prijst om hun vaardigheden. De zevenvoudig wereldkampioen heeft nu alleen een zeldzaam compliment voor zijn rivaal Max Verstappen.
Eerder dit jaar kwam Lewis Hamilton nogal onder vuur te liggen, nadat hij claimde dat al zijn teamgenoten beter waren dan die van Max Verstappen. Dat kwam precies op het moment dat de Nederlander bezig was om tien overwinningen op rij te bemachtigen, een prestatie die nog nooit eerder is behaald in de lange geschiedenis van de Formule 1.
Hamilton dit seizoen geregeld het team van Red Bull Racing voor de auto die ze op de baan hebben gezet, maar Verstappen wordt vaak niet benoemd door de zevenvoudig wereldkampioen. In een interview met Blick.ch geeft Hamilton nu wel een compliment aan zijn grote rivaal.

“Wat wil je horen? Ik kan alleen maar zeggen dat hij moet blijven doen wat hij doet. Max doet het op dit moment buitengewoon goed in de Red Bull.”

Geen buitencategorie in F1?

Verstappen en Hamilton worden geregeld in een buitencategorie geplaatst van de huidige coureurs, samen met tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Het drietal zou simpelweg meer prestaties uit de auto’s kunnen halen dan andere F1-coureurs.
Hamilton is het daar alleen niet helemaal mee eens. De Brit ziet ook genoeg andere ijzersterke en getalenteerde coureurs in de Formule 1. Hij ziet ook veel overeenkomsten tussen zichzelf vroeger en de jonge coureurs van nu. Volgens Hamilton zit het verschil tussen het drietal en de rest in de mate van competitiviteit: “Wij zullen het verst gaan om onze doelen te bereiken.”

Populair Nieuws