‘Star Wars Jedi: Fallen Order 2 release is in 2023’

News
vrijdag, 29 april 2022 om 12:00
fallen order 1f1573761123
Star Wars Jedi: Fallen Order wordt gezien als één van de beste recente Star Wars-games. Vandaar ook dat veel fans al een tijd uitkijken naar een vervolg. Het lijkt er alleen op dat we nog iets langer moeten wachten, want een insider beweert dat de game niet voor 2023 uitkomt.
Het is al een tijdje stilletjes bekend dat er een vervolg komt op Star Wars Jedi: Fallen Order. Dat is dit jaar officieel gemaakt en een grote onthulling zou zelfs heel snel, in mei, plaats kunnen vinden. Maar dat betekent helaas niet dat de game ook voor de deur staat.
Insider en journalist Jeff Grubb vertelt in zijn eigen show een aantal nieuwe details die hij over de game heeft gehoord (via VGC). Een belangrijke is dat de game pas in 2023 verschijnt. Daar komt ook bij dat De PS4 en Xbox One worden overgeslagen en de game dus alleen naar nieuwe consoles en PC komt.
Een groot voordeel daarvan is dat ontwikkelaar Respawn Entertainment zich volledig op de nieuwe consoles kan richten. Zo kan van de betere technologie gebruik worden gemaakt zonder te hoeven zorgen dat de game ook goed werkt op oudere hardware. Wel is het te hopen dat de beschikbaarheid van de PS5 en Xbox Series X wat bijtrekt.
fallen order 5f1573761427

‘Star Wars Jedi 2 heet geen Fallen Order’

Een ander detail dat Grubb te melden heeft is dat het vervolg op Fallen Order zelf geen Fallen Order zal heten. Dat is op zich niet heel wonderlijk, aangezien dat deel van de titel toch al overkwam als een subtitel. Wat de nieuwe titel wordt lijkt hij niet te weten.
Naast Star Wars Jedi 2 werkt Respawn aan nog twee andere Star Wars-games. Eén daarvan is een first-person shooter, de andere een strategy-game. Ook worden er tegenwoordig weer Star Wars-games gemaakt door studios buiten EA, zoals de onlangs aangekondigde game van Uncharted-maker Amy Hennig.