Epic haalt drietal aangekondigde gratis games ineens weg

News
woensdag, 21 februari 2024 om 8:00
falloutf1708443796
Vanaf donderdag zouden drie Fallout games gratis te downloaden zijn in de Epic Games Store. De drie titels zijn alleen nu ineens verdwenen en zullen volgens het bedrijf later dit jaar weggegeven worden.
Bijna elke week trakteert Epic Games gebruikers op één of meerdere games. Steevast op donderdagmiddag is de game dan te downloaden via de storefront. Soms wordt ook al een week van tevoren verklapt welke games er worden weggegeven.
Zo werd afgelopen donderdag duidelijk dat deze week Fallout, Fallout 2 en Fallout Tactics: Brotherhood of Steel de traktatie zouden zijn. Wie nu alleen op de Epic Games Store kijkt, ziet die games alleen niet meer staan bij de aankomende freebies.
De titels zijn stilletjes verwijderd door Epic. In een reactie aan IGN laat het bedrijf weten dat het drietal Fallout games later dit jaar worden weggegeven. Wanneer dat precies zal zijn en waarom de planning plotseling is aangepast, dat is niet duidelijk gemaakt door Epic.

De originele Fallout games

Het is teleurstellend nieuws voor liefhebbers van tactische games. Waar de hedendaagse Fallout titels namelijk worden gemaakt door Bethesda sinds Fallout 3, waren de originele games heel anders qua opzet.
De Fallout games van Black Isle Studios speelden zich eveneens af in de bekende post-apocalyptische wereld, maar het waren het top-down RPG’s met turn-based combat. Het genre is tegenwoordig helemaal terug met games als Baldur’s Gate 3 en Pillars of Eternity.