Dune 2 release officieel uitgesteld naar 2024

News
vrijdag, 25 augustus 2023 om 11:00
dune 2 austin butlerf1692952638
Warner Bros. zat eerder al te spelen met uitstel voor Dune 2, maar de producent heeft nu woord bij daad gevoegd. De release van de film zal nu pas in 2024 zijn, ondanks dat de productie allang klaar is.
Fans van de Dune-franchise wachten al bijna twee jaar op het vervolg van het epos van Denis Villeneuve. Het wachten duurt ook alleen maar langer, omdat het eerste deel is geëindigd met een open einde. Het eerste boek uit de reeks, van Frank Herbert, is door Villeneuve namelijk in twee delen gesplitst.
Het wachten wordt nu alleen nog langer verlengd. Warner Bros. heeft namelijk officieel besloten om de release van Dune 2 uit te stellen naar 15 maart 2024. Dat meldt onder andere Variety. De lancering van de film stond eigenlijk gepland voor 3 november 2023.

Waarom is Dune 2 uitgesteld?

Het uitstel van het vervolg is met name opvallend vanwege de reden voor de vertraging. Normaal zijn we gewend dat releases worden uitgesteld omdat de productie nog niet klaar is. Of dat nu komt omdat er simpelweg vertraging is opgelopen is het proces of omdat de studio reshoots wil maken.
De productie van Dune 2 is alleen helemaal klaar. Warner Bros. wil de film uitstellen vanwege de staking van SAG-AFTRA, de vakbond van acteurs in Hollywood. De staking betekent namelijk ook dat acteurs geen promotie mogen uitvoeren voor films, waaronder het houden van interviews en het bijwonen van premieres. Warner Bros. vreest dat Dune 2 veel geld misloopt zonder de extra aandacht voor de film en stelt de release om die reden uit.

Populair Nieuws

Laatste Reacties