Square Enix opent studio voor mobile games

News
vrijdag, 22 oktober 2021 om 8:30
avatar the last airbenderf1675336902
Square Enix heeft een studio geopend voor mobile games genaamd Square Enix London Mobile. De studio zal zich focussen op mobile games en is nu bezig met games gebaseerd op Tomb Raider en Avatar: The Last Airbender.
Square Enix heeft een nieuwe studio geopend die zich zal focussen op het maken van mobile games. De studio heet Square Enix London Mobile en ontwikkelt momenteel games gebaseerd op Avatar: The Last Airbender en Tomb Raider. Square Enix is nog op zoek naar werknemers en heeft nog vacatures openstaan. Het is niet bekend hoeveel mensen er op dit moment werken bij deze nieuwe studio.
De mobile game van Tomb Raider werd al in 2020 aangekondigd, en zou eigenlijk dit jaar uitkomen. De game word ontwikkeld in samenwerking met Crystal Dynamics en heet Tomb Raider Reloaded. De game zal ‘klassieke elementen van de oorspronkelijke Tomb Raider-trilogie' bevatten. De game zal volgend jaar verschijnen voor iOS en Android en heeft al een teaser trailer.
Van de Avatar-game is nog vrij weinig bekend. De game is gebaseerd op de gelijknamige Nickelodeon-serie en Square Enix London Mobile zal samenwerken met de Canadese studio Navigator Games. Het is nog niet duidelijk om wat voor spel het gaat, of wanneer de release zal zijn.

Mobile games zijn razend populair

Mobile games zijn ongelofelijk populair geworden. In 2019 verdiende Apple meer aan games dan Xbox, Sony, Nintendo en Activision samen. Of de games van Square Enix London Mobile ook veel opleveren zullen we in de toekomst merken.