Apple verdient meer aan games dan Sony en Nintendo samen!

News
dinsdag, 05 oktober 2021 om 13:00
app storef1632382774
Apple staat nou niet echt bekend als bedrijf die veel bezig is met games. Toch heeft het bedrijf in 2019 meer winst behaald dan concurrenten zoals Xbox en Sony. Dit blijkt uit een onderzoek van de Wall Street Journal.
Apple staat niet bekend als een bedrijf dat veel doet in de gamewereld. Het bedrijf geeft geen eigen games uit en heeft ook niet zoals Sony of Xbox een eigen console. Toch heeft het bedrijf in 2019 8,5 miljard dollar verdient aan games. Hiermee verdient het bedrijf meer dan Sony, Xbox, Nintendo en Activision bij elkaar. Erg opvallend voor een bedrijf zonder eigen games.

Hoe verdient Apple aan games?

De winst die Apple maakt komt binnen vanuit de aankopen in de App Store. Apple krijgt over elke transactie die in de App Store wordt gedaan een gedeelte van het geld. Dit noemen ze commissie. Dit is momenteel 30 procent, een groot percentage dus. Het is dan ook niet vreemd dat Fortnite hierover een rechtszaak tegen het bedrijf begon.
De rechtszaak is een grote bedreiging voor Apple. Het bedrijf kan namelijk door de rechtszaak deze bron van inkomsten voor een groot deel verliezen. Ook komen er steeds meer concurrenten bij zoals Facebook en Microsoft.
Er is veel kritiek op de manier hoe Apple de App Store gebruikt. Developers vinden dat de commissie te hoog is en ook politici vinden dat Apple een monopolie heeft door hoe de App Store werkt. De kans is dus groot dat in de loop van de tijd de winst op games afneemt.