Spotify storing zorgt voor problemen streamen muziek

News
maandag, 07 augustus 2023 om 12:30
spotify 1360002 1920f1589289756
Dankzij de komst van Spotify kun je waar je ook bent muziek luisteren. Althans, als de dienst het doet natuurlijk. De streamingdienst kampt op dit moment met een behoorlijke storing.
Probeer je naar muziek te luisteren op Spotify, maar lukt dit niet? Dan ben je niet de enige. Op Allestoringen.nl zijn er in het afgelopen uur een hoop problemen met de streamingdienst gemeld. De meeste problemen (75%) worden ondervonden met audiostreaming. 24 procent geeft aan een probleem met de app te hebben, terwijl maar 1 procent van de klachten over de website gaat.

Werkt Spotify aan de storing?

Een storing komt wel vaker voor en daarom heeft Spotify een speciaal Twitter-account om gebruikers op de hoogte te houden van eventuele storingen en andere problemen. Op het moment van schrijven heeft Spotify hier nog geen update geplaatst over de storing van vandaag. Of Spotify ervan op de hoogte is, is dus nog niet bekend, maar het lijkt alsof de grootste problemen inmiddels voorbij zijn.

Prijsverhoging Spotify

Vorige maand maakte Spotify overigens bekend voor het eerst een prijsverhoging in te dienen. Een Premium-abonnement kostte 9,99 euro, maar dat verandert binnenkort naar 10,99 euro per maand. Ook de andere Premium-abonnementen worden een stukje duurder: het Duo-abonnement gaat van 12,99 naar 14,99 euro, het Family-abonnement van 14,99 naar 17,99 en het studentenabonnement van 4,99 naar 5,99 euro per maand. Daarnaast zou Spotify volgens Bloomberg binnenkort met een nog duurder abonnement komen, het Hi-Fi abonnement.