Spotify krijgt voor het eerst een prijsverhoging

News
maandag, 24 juli 2023 om 16:00
2021 06 16 spotifyf1637839552
Er zijn de laaste paar jaar veel prijswijzingen, maar die zijn zelden in het voordeel van de consument. Spotify heeft de prijsverhoging lang af weten te houden, maar een premium-abonnement wordt nu toch duurder. Gelukkig valt het mee hoeveel hoger de prijs wordt.
Voor veel gebruikers wereldwijd is Spotify de meest gebruikte manier om naar muziek te luisteren. Wie daar geen advertenties bij tolereert kan kiezen voor Spotify Premium. Als sinds de dienst in Nederland beschikbaar is kost een Premium-abonnement 9,99 euro per maand voor een individueel abonnement.
Maar nu gaat die prijs voor het eerst in ruim tien jaar omhoog, naar 10,99 euro per maand. Spotify vindt die verhoging nodig zodat innovatie en investering mogelijk blijven. De bedoeling is dat abonnees uiteindelijk een betere luisterervaring krijgen voor hun geld.
Overigens krijgt elke abonnementsvorm een prijsverhoging. Het Duo-abonnement (voor twee personen) gaat van 12,99 naar 14,99 euro en het Family abonnement gaat nu 17,99 euro kosten in plaats van de 14,99 euro van voorheen. Ook het studentenabonnement wordt een euro duurder: het kost nu 5,99 euro per maand.

‘Spotify krijgt ook duurder abonnement’

Hoewel abonnementen voor Spotify dus duurder worden, verandert er voor nu niets aan wat je voor de prijs krijgt. Maar naar verwachting komt er wel een duurder abonnement dat ook iets extra’s biedt. Spotify zou namelijk binnenkort eindelijk met het langverwachte Hi-Fi abonnement komen, waarmee je in hogere kwaliteit kunt luisteren.