Spotify lanceert Clubhouse-achtige app Greenroom

News
donderdag, 17 juni 2021 om 9:00
2021 06 16 spotifyf1637839552
Door de enorme populariteit van de app Clubhouse, komen steeds meer bedrijven met een eigen audiochatapp. Ook Spotify komt met een soortgelijke app waarmee je gesprekken kunt starten en volgen. De app draagt de naam Greenroom.
Greenroom heette voorheen Locker Room en was voornamelijk gericht op sportfans. Locker Room werd oorspronkelijk ontwikkeld door Betty Labs, maar Spotify heeft Betty Labs overgenomen, waardoor de muziekstreamer eigenaar is geworden van de app. De app is nu omgedoopt to Greenroom en heeft dezelfde functies als Locker Room, maar is bedoeld voor een breder publiek.
Met de nieuwe audiochatapp kun je, net als in Clubhouse, gesprekken starten en volgen. Dit doe je door de Greenroom-app te downloaden en in te loggen met je Spotify-account. Zodra je dat hebt gedaan, kun je een gesprekskamer opzetten met andere gebruikers, of aan andermans gesprek deelnemen. Gesprekskamers hebben ook een functie voor tekstchat, dus je hoeft niet per se te praten om deel te nemen aan een gesprek. Met de app kan met andere mensen over de hele wereld praten over jouw interesses. De app is nu beschikbaar voor Android en iOS.
Spotify is ook van plan om in de zomer een programma op te zetten onder de naam Spotify Creator Fund. Hiermee kunnen gebruikers via Greenroom geld verdienen Meer informatie over dit programma volgt binnenkort. Meer informatie over Greenroom kun je nalezen op de website van Spotify.

Spotify Greenroom haalt inspiratie uit Clubhouse

Het idee van een audiochatapp is populair gemaakt door Clubhouse. Deze app werd eerder dit jaar zeer populair en is dat nu nog steeds. Ook in Clubhouse kun je in kamers met andere mensen kletsen of verschillende gesprekken volgen. Twitter heeft recentelijk zo’n soort functie geïntroduceerd in de app en nu doet Spotify dat dus ook. Wellicht treden er op den duur nog meer populaire apps in de voetsporen van Clubhouse.

Populair Nieuws