Clubhouse nu ook in Nederland beschikbaar op Android

News
woensdag, 19 mei 2021 om 10:30
clubhouse 2f1616577532
Het mocht even duren, maar socialemedia-app Clubhouse is in Nederland nu ook op Android gearriveerd. De app was eerder al beschikbaar op iOS-apparaten. Met de app kunnen gebruikers als het ware luisteren naar radio-gesprekken tussen grote socialemediasterren.
Clubhouse is een tikje later dan verwacht nu eindelijk in Nederland beschikbaar op Android-toestellen. Vorige week dinsdag werd de app al uitgebracht in Japan, Brazilië en Rusland. Vrijdag volgde daarna India en Nigeria, waarna Nederland nu dik een week later ook de app heeft ontvangen.
Eerder deze maand werd al bekendgemaakt dat de app naar Android zou komen. Een specifieke releasedatum werd toen alleen niet gegeven. Wel was het daarvoor al duidelijk dat de makers de app naar Android wilden brengen, maar dat dit tijd nodig had.
Uiteraard is het alleen mogelijk om de app gebruiken als je uitgenodigd wordt. Dit is op Android hetzelfde als met de iOS-variant van de app. Die versie is al een langere tijd in Nederland beschikbaar, iets waar de ontwikkelaars een paar maanden geleden al mee kwamen. Sindsdien is het gebruik van de app dan ook flink afgenomen, al is er nog wel een fanatieke groep die de app wel volop gebruikt.

Clubhouse op Android misschien wel te laat

Het grootste probleem waar het nieuwe platform tegenaan loopt is dat vele andere socialemediaplatformen het concept hebben verwerkt in de al bestaande apps. Zo nam Twitter de functie over en heeft ook Facebook een soortgelijke variant uitgebracht. Hierdoor nam de relevantie van de app dan ook sneller af dan oorspronkelijk gedacht.