NL Alert afmelden voor iPhone en Android - Hoe doe je dat?

  Het is in het verleden wel eens voorgekomen dat er een datalek in de NL-Alert app is ontdekt. Wil jij op je telefoon juist NL Alert afmelden en geen berichten meer ontvangen? Volg dan onderstaande stappen.

  NL Alert afmelden is vergeleken met de aanmelding nóg eenvoudiger. Let alleen wel op: je krijgt door deze afmelding naast de testberichten, ook geen noodmeldingen meer toegestuurd. Als je de berichten niet meer wil ontvangen, voer dan onderstaande stappen uit op je telefoon.

  Wil je je op NL Alert aanmelden en juist wel berichten ontvangen? Lees dan het NL Alert aanmelden artikel.

  NL Alert afmelden op iPhone:

  1. Navigeer naar Instellingen > Berichtgeving.
  2. Schakel onderaan de optie Noodmeldingen uit.

  NL Alert afmelden op Android:

  1. Navigeer naar Apps > Berichten > Opties > Instellingen
  2. Vink 'Infoberichten' uit

  of:

  1. Navigeer naar Menu > Instellingen > Meer... > Noodwaarschuwingen
  2. Vink 'Extreme dreigingen weergeven' uit

  Op sommige telefoons is NL Alert afmelden niet mogelijk. Onder andere de toestellen van Sony ontvangen automatisch NL Alert meldingen. Als je een ander besturingssysteem hebt dan Android of iOS, kun je het beste de site van NL Alert raadplegen voor instructies.

  Waarom NL Alert juist goed is

  Natuurlijk is er wel een goede reden waarom NL Alert standaard is ingesteld op je telefoon. Binnenkort wordt het luchtalarm dat iedere maand op eerste dag om 12.00 uur vervangen door twee noodmeldingen via je smartphone. Het maakt ook niet uit of je je telefoon op stil hebt staan, want om ervoor te zorgen dat iedereen de waarschuwing binnenkrijgt zal er op maximaal volume of trilintensiteit een bericht worden afgeleverd. Op die manier is iedereen op de hoogte van belangrijke gebeurtenissen in de buurt of in het land!

  Dit artikel is op 9 september 2020 bijgewerkt.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.