Ouders zijn erg blij met deze Nintendo Switch game

News
maandag, 24 juli 2023 om 15:30
20211005 switcholed8f1633465772
Nintendo staat erom bekend kindvriendelijke games te maken, die ook voor volwassenen best leuk zijn. Dat werpt vaak zijn vruchten af, maar niet altijd op de manieren die je verwacht. Ouders in Japan blijken bijvoorbeeld erg blij te zijn met Pikmin 4, maar niet omdat ze de game zo graag spelen.
Kinderen zijn niet altijd even gehoorzaam en dat kan lastig zijn in publiek. Voor je het weet ben je ze bijvoorbeeld kwijt in de supermarkt. Maar daar hebben sommige Japanse ouders een oplossing voor gevonden, dankzij Pikmin.
Op Twitter (nu X) laat een moeder bijvoorbeeld weten dat haar zoon nogal eens uit haar buurt liep in de supermarkt, totdat ze hem de instructie gaf dat hij een Pikmin was, en zij “degene die de Pikmin volgen” (via Automaton). Een andere ouder heeft het voor elkaar dat haar kinderen zich om haar heen verzamelen en spullen willen dragen wanneer ze een fluitsignaal nadoet, zoals in de game.

Pikmin 4 nu beschikbaar voor de Switch

In de Pikmin games speel je als een kleine alien die landt op een onbekende planeet (die vaak erg op Aarde lijkt) en daar op onderzoek uit moet. Daarbij krijg je hulp van een soort plantjes genaamd Pikmin. Die volgen je wanneer je daar om vraagt, maar kunnen ook obstakels verwijderen en voorwerpen meenemen als je ze dat opdraagt.
Onlangs verscheen Pikmin 4 voor de Switch, zo’n 10 jaar na de originele release van Pikmin 3. De game lijkt, als we deze berichten mogen geloven, aardig aan te slaan bij kinderen en ook tot de verbeelding te spreken. Als je zelf interesse hebt kun je goed terecht op de Switch, naast Pikmin 4 zijn ook de eerste drie delen op Nintendo’s hybride beschikbaar gemaakt.

Populair Nieuws