Spotify komt met opvallende nieuwe app

News
donderdag, 09 maart 2023 om 10:30
spotifyf1583823919
Spotify gooit zijn eigen app flink op de schop. De muziekstreamingdienst wil dat gebruikers meer nieuwe dingen ontdekken. Om dat te bewerkstelligen gaat de app nu veel meer lijken op TikTok (via The Verge).
Spotify biedt al jaren veel meer dan alleen muziek. Je kunt via de dienst luisteren naar podcasts, live uitzendingen en luisterboeken. Maar veel daarvan was niet bijzonder vindbaar in een app die bij het openen vooral albumhoezen en playlists toonde.
Met het nieuwe design van de app staan er bovenaan nog steeds albumhoezen, maar daaronder is de app onherkenbaar. Daar kun je bijvoorbeeld een videopodcast tegenkomen, of een Instagram-achtige foto die een playlist verder moet toelichten. Video’s in dit deel van het scherm beginnen automatisch af te spelen zodat je meteen een voorproefje krijgt en er misschien op tikt.
Eenzelfde soort verleiding tot tikken moet voorkomen wanneer je bovenin beeld tikt op “Music” of “Podcasts & Shows”. Deze brengen je namelijk naar een feed met verticale full screen video’s waar je doorheen kunt scrollen, zoals bij TikTok, Instagram Stories en YouTube Shorts. Alles waar je langs scrolt begint automatisch met spelen en als er iets is dat je verder wil horen of zien, dan kun je daar op tikken.

Gaat Spotify-inspiratie TikTok in de ban?

Vergelijkingen tussen TikTok en het nieuwe Spotify liggen voor de hand. TikTok is relatief jong, maar werd meteen zo populair dat vrijwel elk social media platform wel iets van de app heeft overgenomen. De toekomst van TikTok zelf is alleen twijfelachtig: zorgen dat de Chinese overheid via de app spioneert maken dat verschillende landen de app in de ban willen doen.

Populair Nieuws