Call of Duty mag vanaf dag 1 naar PS Plus van Microsoft

News
donderdag, 09 maart 2023 om 10:00
call of duty ghostf1643362060
Goed nieuws voor Call of Duty-fans die op PlayStation-platformen spelen. Als het aan Microsoft ligt, komt de bekende shooterreeks namelijk gewoon vanaf dag 1 naar de abonnementsdienst van Sony: PlayStation Plus. De maker van de Xbox-consoles die bezig is met de overname van Activision Blizzard vindt het geen probleem als concurrent Sony de reeks vanaf dag 1 op haar eigen abonnementsdienst wil zetten.
Zo laat Microsoft weten in een reactie richting de Britse waakhond die kijkt of de Activision Blizzard-overname door mag gaan. Vanaf de release zouden de Call of Duty-games dan naar PlayStation Plus mogen komen als Sony dat zelf zou willen. Microsoft gebruikt de aanpak zelf ook voor al haar first-party-games en lijkt dat plan door te willen trekken bij de titels die via de overname beschikbaar worden.
Het door VGC uitgeschreven statement zegt het dat de release op PlayStation op dezelfde manier ingestoken zal worden als op Xbox. Dat houdt onder andere "de releasedatum, content, features, upgrades, kwaliteit en speelbaarheid. Iedere game in een Microsoft multi-game abonnement is beschikbaar voor inclusie in Sony's multi-game abonnementsdienst op hetzelfde moment en voor dezelfde duur", aldus Microsoft.

Activision Blizzard-overname al dik een jaar bezig

Microsoft is al meer dan een jaar bezig met het overtuigen van grote waakhonden wereldwijd die opletten dat bedrijven geen monopolie krijgen binnen een bepaalde industrie. Eén van de grootste tegenstanders van de deal is Sony die belang heeft bij het behouden van Activision Blizzard als onafhankelijke uitgever.
De heikele kwestie is Call of Duty die als reeks door Sony te groot wordt geacht om naar Microsoft te gaan. Microsoft stelt dat dit niet zo is en heeft Sony al meerdere keren aangeboden om Call of Duty tot 2027 op PlayStation-platformen te houden, maar Sony weigert telkens weer. Nintendo daarentegen ging recent wel met Microsoft in zee om Call of Duty voor tien jaar lang naar Nintendo-platformen te brengen.