'Apple werkt aan stevigere Apple Watch voor extreme sports'

  Apple domineert al de markt van smartwatches wat betreft de normale consument. Het techbedrijf wil zich volgens geruchten nu ook gaan richten op sporters met een stevigere Apple Watch die geschikt is voor extreme sports.

  Apple

  De laatste jaren zijn smartwatches steeds populairder geworden en dat is deels te danken aan de Apple Watch. De smartwatch van de Amerikaanse techgigant is namelijk enorm populair en domineert de markt. Volgens cijfers van Counterpoint Research leidt Apple de tak met 40 procent van de verkopen, tegenover slechts 10 procent van grootste concurrent Samsung.

  Het is duidelijk dat Apple de wind in de zeilen heeft, maar dat betekent niet dat het bedrijf zal rustig op haar lauweren. Volgens bronnen van Bloomberg is Apple namelijk bezig met een stevigere versie van de Apple Watch. Hoewel de smartwatch namelijk goed te gebruiken is bij het hardlopen of zwemmen, zal het digitale horloge moeite hebben met grotere klappen bij extreme sports. De zogeheten ‘Explorer Edition’ moet daarom een variatie worden op de normale Apple Watch, net zoals de vorig jaar gelanceerde Apple Watch SE.

  Hoe moet de Apple Watch steviger worden?

  Voor het ontwerp van de stevigere Apple Watch kijkt het techbedrijf naar verluidt goed naar de Casio G-Shock. Deze digitale horloges staan erom bekend dat ze zo’n beetje alles kunnen overleven en zijn dan ook geliefd bij extreme sporters en militairen. De Explorer Edition van de Apple Watch krijgt daarom waarschijnlijk een extra rubberen bescherming, die harde klappen moet kunnen opvangen. Mogelijk zal Apple ook werken aan de waterdichtheid, die momenteel nog op 50 meter ligt.

  Hoewel het klinkt als een goed idee, is het nog niet zeker dat de stevigere Apple Watch ook daadwerkelijk op de markt zal verschijnen. Volgens de bronnen van Bloomberg kan de ontwikkelingen uiteindelijk nog geannuleerd worden. Als het wel doorgaat, dan moet de nieuwe variant van de Apple Watch eind 2021 of in 2022 verschijnen.

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.