Splinter Cell remake krijgt te maken met flinke tegenslag

News
maandag, 17 oktober 2022 om 10:30
splinter cell remakef1665995604
De Splinter Cell remake is nog niet zo lang geleden officieel door Ubisoft aangekondigd. De langverwachte game krijgt alleen nu al te maken met een flinke tegenslag.
Fans wachten al heel lang op een nieuw deel in de geliefde Splinter Cell-franchise. Het laatste deel, Splinter Cell Blacklist, kwam namelijk alweer uit in 2013. Gelukkig heeft Ubisoft in december eindelijk een Splinter Cell remake officieel aangekondigd, waar al langere tijd geruchten de ronde over deden.
De game krijgt alleen nu al te maken met een flinke tegenslag. De regisseur van de Splinter Cell remake, David Grivel, heeft namelijk aangekondigd dat hij het project heeft verlaten. De ontwikkelaar bij Ubisoft Toronto heeft via LinkedIn laten weten dat hij weggaat bij het bedrijf.

“Na meer dan 11 jaar te hebben gewerkt bij Ubisoft, is het nu tijd voor mij om een nieuw avontuur aan te gaan. Wat dat nieuwe avontuur precies is? Daar zal ik binnenkort meer over laten weten.”

Veel ervaring weg bij Ubisoft

Met het vertrek van Grivel verliest de Franse uitgever ineens veel ervaring. De ontwikkelaar heeft namelijk gewerkt aan een flink aantal games bij het bedrijf. Zo was hij deels verantwoordelijk voor Ghost Recon Future Soldier bij Ubisoft Paris, waarna hij naar Toronto ging om daar te werken aan Splinter Cell Blacklist, Assassin’s Creed Unity, Far Cry Primal, Far Cry 5 en 6 en uiteindelijk de Splinter Cell remake.
Wie Grivel zal opvolgen als regisseur van de remake is nog niet bekend. Daarnaast zijn er ook nog weinig details gedeeld over het project, maar volgens een vacature zal het verhaal van het origineel in ieder geval flink worden aangepast.

Populair Nieuws