Konami bevestigt eindelijk nieuwe Silent Hill

News
maandag, 17 oktober 2022 om 11:00
screenshot 1f1652691659
Er gaan inmiddels al een tijdje geruchten dat de Silent Hill franchise een comeback gaat maken. Fans van de horror-reeks hebben het lang zonder nieuwe games moeten doen, maar daar komt verandering in. Het is namelijk eindelijk bevestigd dat er inderdaad iets gaat gebeuren rondom Silent Hill.
Wie het Twitter-account van Silent Hill volgt had waarschijnlijk al een tijdje niet zoveel meer gezien. Dat is ook geen wonder, aangezien de verwijderde demo P.T. het laatste teken van leven van de franchise was. Maar het Twitter-account is nu ineens ontwaakt met een klapper van een Tweet. Het is namelijk aangekondigd dat deze week nog een Silent Hill onthulling komt.
Deze onthulling vindt plaats op woensdag 19 oktober om 23.00 uur Nederlandse tijd tijdens een speciale uitzending. Het is onduidelijk hoe lang deze uitzending precies gaat duren. Er wordt in de Tweet wel gesproken over meerdere updates, dus hoewel een heel lange presentatie niet waarschijnlijk lijkt, zal het waarschijnlijk ook meer zijn dan een trailer.

Wat voor nieuwe Silent Hill is er in ontwikkeling?

Meerdere updates komt ook overeen met de geruchten die rondgaan over de franchise. Er zouden namelijk zeker twee Silent Hill projecten in ontwikkeling zijn. Eén daarvan zou een remake zijn van de geliefde klassieker Silent Hill 2.
Het andere vermeende project is een episodische game van ontwikkelaar Bloober Team. Daarvan is onlangs mogelijk de titel naar buiten gekomen. Een project onder de naam Silent Hill: The Short Message kreeg namelijk een leeftijdsclassificatie in Zuid-Korea.