Ubisoft werkt aan Splinter Cell remake

News
donderdag, 16 december 2021 om 17:30
splinter cellf1616753153
Ubisoft heeft aangekondigd te werken aan een remake van Splinter Cell. Er waren al een tijdje geruchten dat er een nieuwe game zou komen en dat blijkt nu bevestigd te zijn.
Er gingen al een tijdje geruchten rond dat er een nieuwe Splinter Cell game aankomt en dat blijkt nu te kloppen. Ubisoft heeft aangekondigd dat er een remake in ontwikkeling is van Tom Clancy’s Splinter Cell. De remake wordt gemaakt door de hoofdstudio Ubisoft Toronto, door de ontwikkelaars van Splinter Cell: Blacklist en wordt gebouwd in de Snowdrop-engine. De remake van Splinter Cell krijgt vernieuwde graphics en dynamische lichtinval en schaduwen.
Een deel van de remake zal trouw blijken aan de identiteit van de serie. Zo zal de game lineair zijn en geen open world game zijn, zoals veel andere games van Ubisoft. De gameplay van de remake benadrukt opnieuw stealth en iets minder actie.

Nieuw Splinter Cell-team

Het is niet bekend of iemand van het originele Splinter Cell-team meewerkt aan de game, maar Peter Handrinos, technisch producer, zegt dat serie-veteranen deel uitmaken van het nieuwe team. Volgens hem werkt er een goede mix van mensen die eerder aan de Splinter Cell-games hebben gewerkt en nieuwe teamleden die frisse energie en ideeën brengen.