EA toont eerste Dead Space remake gameplay

News
zondag, 16 oktober 2022 om 16:00
dead space remake screenshot 2f1665765061
Begin januari kunnen gamers aan de slag met de remake van Dead Space. Electronic Arts heeft nu de eerste gameplay onthuld in een nieuwe trailer.
In de nieuwe gameplaybeelden wordt de nieuwe Dead Space vergeleken met de originele game uit 2008. Meteen aan het begin van de game is het verschil merkbaar. Zo is de hanger waarin de game start in de remake een stuk grootser en gedetailleerder opgezet.

Dead Space remake gameplay toont sfeervolle horror

Ook de gloednieuwe functie Intensity Director wordt in de nieuwe beelden uitgebreid getoond. Deze feature varieert de spawnlocatie van vijanden maar ook omgevingseffecten als licht en rook, om de game zo bij elke speelsessie anders aan te laten voelen. Dit moet het rondneuzen op de USG Ishimura nog onvoorspelbaarder maken.
De Dead Space remake werd eerder dit jaar aangekondigd. Begin deze maand toonde EA Motive al de eerste beelden van de horrorgame. De game komt op 27 januari 2023 uit op de PlayStation 5, Xbox Series X en pc. Eerder konden wij zelf ook al met de game in de slag en Roy vertelt je in de preview alles over die ervaringen.