Update - Voetbal-agent Mino Raiola niet overleden

News
donderdag, 28 april 2022 om 14:06
De voetbalwereld is geschokt door het overlijden van Mino Raiola. De Italiaans-Nederlandse voetbal-agent behartigde de belangen van veel grote namen in de voetballerij. Hij is slechts 54 jaar oud geworden.

Update 2 - Mino Raiola laat van zichzelf horen

Via Twitter heeft Raiola nu zelf laten weten nog in leven te zijn. De zaakwaarnemer is niet blij dat hij binnen vier maanden twee keer onterecht is doodverklaard.

Update - 'Raiola niet overleden'

Volgens Arno Vermeulen, hoofd voetbal bij de NOS, is Mino Raiola toch niet overleden. Een bron meldt bij Vermeulen dat er zorgen worden gemaakt over zijn gezondheid, maar dat de voetbal-agent nog wel in leven is.

Origineel bericht

Het nieuws van het overlijden van Mino Raiola werd voor het eerst gemeld door journalist Trancredi Palmeri op Twitter. De voetbal-agent zou zijn overleden aan de gevolgen van een longproblemen. In januari meldde BILD al dat Raiola zou zijn opgenomen op de intensive care voor een spoedoperatie. Raiola ontkende dat later zelf. De familie van Raiola of zijn makelaarskantoor hebben het overlijden nog niet officieel bevestigd. Ook het ziekenhuis waar Raiola zou liggen heeft nog geen officiële verklaring naar buiten gebracht.
Raiola is geboren in Italië, maar verhuisde al op jonge leeftijd met zou ouders naar Haarlem. Hij werkte eerst in het restaurant van zijn vader en begon hij zelf als voetballer bij HFC Haarlem. In de jaren 90 ging Raiola aan de slag als voetbal-makelaar bij Sports Promotions, waar hij hielp met de transfers van meerdere Nederlandse voetballers. Door de jaren heen is Mino Raiola uitgegroeid tot één van de grootste en meest bekende voetbal-agenten.

Agent voor grote voetballers

Voor zijn overlijden heeft Raiola de belangen behartigd van veel grote voetballers. Bij de Italiaanse-Nederlandse agent stonden onder meer Zlatan Ibrahimovich, Erling Haaland, Stefan de Vrij en Matthijs de Ligt onder contract. Raiola is dankzij zijn achtergrond ook erg actief gebleven in Nederland de Eredivisie. Bij Ajax staan Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui onder contract bij het makelaarskantoor van Raiola.
Dit bericht is bijgewerkt op 28 april 2022.

Populair Nieuws