Spelers melden dat New World opnieuw hun videokaarten sloopt

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 16:00
20210731 new worldf1627730311
Een aantal spelers van New World, de nieuwe MMO van Amazon, hebben aangegeven dat tijdens het spelen van de nieuwe game hun videokaart er permanent mee is opgehouden. Op Twitter wordt er veel gesproken over het probleem.
Het probleem is niet nieuw. Tijdens de bèta van de game werd het al snel duidelijk dat sommige videokaarten nog niet geschikt zijn voor de game. Opvallend was dat vooral mensen met een RTX 3090 videokaart problemen ondervonden. Mogelijk lag het toen aan de kaarten zelf, die een zwak onderdeel hadden. Het probleem kwam namelijk vooral bij één specifiek type van de RTX 3090 voor.
Amazon wist van het probleem af, heeft ernaar gekeken en claimde dat het geen wijdverspreid probleem was. Wel kwam er meteen een hotfix om de mogelijke oorzaak op te lossen. Het is dus erg opvallend dat spelers nu weer te maken hebben met hetzelfde probleem.

Waarom stoppen videokaarten ermee?

De oorzaak van het huidige probleem is momenteel niet bekend. Tijdens de bèta was de oorzaak van het probleem mogelijk dat er geen limiet stond op de framerate in menu's. De krachtige RTX 3090 videokaarten gingen daardoor in een veel te hoge clock frequency draaien en iets ging tijdens dat proces drastisch mis.
Momenteel zijn er niet echt heel veel van dit soort klachten. Het is dus maar de vraag of dit de schuld is van New World of er iets met de videokaarten zelf fout is. Als het een groot probleem zou zijn zouden er wel meer klachten zijn, want op de eerste dag speelden al 700.000 man de game. Hopelijk komt er in ieder geval snel meer duidelijkheid over het probleem.

Populair Nieuws