Update - Amazon's New World MMO sloopt mogelijk Nvidia RTX 3090 kaarten

News
vrijdag, 23 juli 2021 om 12:30
new worldf1626952326
De nieuwe MMO van Amazon, New World, is momenteel in closed beta, maar kan een duur grapje worden voor eigenaren van een Nvidia RTX 3090. Er zijn namelijk gebruikers die melden dat de game hun videokaart heeft gesloopt.

Update - Patch moet probleem oplossen

Ondanks dat Amazon het niet als een 'wijdverspreid' probleem ziet, is er toch een patch uitgekomen voor New World om te voorkomen dat grafische kaarten kunnen bricken. In menu's wordt er nu namelijk automatisch een cap gezet op de framerate. Momenteel is er server downtime voor het implemteren van een nieuwe update.

Origineel bericht

Vorig jaar heeft Nvidia de nieuwe RTX 3000-lijn onthuld, waarbij de RTX 3090 de sterkste videokaart in de stal van de fabrikant is. Daar komt ook een enorm prijskaartje bij kijken, momenteel ruim boven de 2000 euro door de semiconductor chip-crisis. Je hebt dan wel een videokaart in je kast hangen die elke game met gemak kan spelen.
Er is alleen één game die de RTX 3090 mogelijk alleen iets té goed kan draaien. Meerdere gebruikers melden namelijk dat Amazon’s nieuwe MMO New World hun peperdure videokaart heeft gesloopt. Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door een ongelimiteerde framerate in het menu van New World, waardoor de videokaart in een enorm hoge clock rate frequency gaat draaien.

Amazon ontkent ‘wijdverspreide’ RTX 3090 problemen

Hoewel spelers van New World begrijpelijk boos zijn om te situatie, laat Amazon in een verklaring aan The Verge weten dat het slopen van Nvidia RTX 3090 geen ‘wijdverspreid’ probleem in de game is. Volgens Amazon gaat het ook slechts om een paar gevallen, maar toch zal de uitgever binnenkort met een patch komen om het probleem om te lossen.
In een latere verklaring heeft Amazon laten weten dat het bedrijf nog twee reports heeft bij de klantenservice over het probleem. Mogelijk kan het ook gaan om een specifiek probleem met videokaarten van EVGA. Die fabrikant heeft laten weten dat RTX 3090 kaarten die falen tijdens het spelen van de game ‘volledige onder garantie vallen’.
Dit bericht is op 23 juli 2021 bijgewerkt.