Bing gebruikers zoeken het vaakst naar Google

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 15:30
pexels photomix company 218717f1645108736
De meeste mensen die Bing gebruiken hebben nog maar één woord opgezocht in deze zoekmachine, namelijk het woord Google. Dat blijkt uit de meest opgezochte Bing zoektermen.
Volgens een advocaat die voor Alphabet, het moederbedrijf van Google, werkt is Google de meeste gebruikte zoekterm in Bing. Bing is de standaard zoekmachine die in Microsoft Edge wordt geleverd. Volgens Bloomberg gebruikte Google dit feitje als één van de argumenten om onder een boete van 5 miljard dollar van de EU uit te komen. Google beargumenteerde dat haar zoekmachine vrijwillig gebruikt wordt en niet door onderdrukking.
De Europese Commissie wil dat Google stopt met het installeren van Chrome en Google Search op Android apparaten. De meeste Android apparaten hebben voordat je hem koopt deze twee applicaties er al op staan en de Europese Commissie wil hier dus vanaf. Google vindt het allemaal onnodig, volgens het bedrijf gebruikt iedereen hun zoekmachine toch wel. Of het nou al op de telefoon staat of niet.

Waarom wordt Google zoveel opgezocht?

Globaal gezien is Google de meeste opgezochte zoekterm op Bing. Of dit argument Google in de zaak voor 5 miljard dollar gaat helpen moeten we nog maar zien, maar opmerkelijk is het wel.
Een goede reden waarom Google zo hoog staat in de zoektermen voor Bing, is het feit dat de adresbalk in browsers ook dienst doen als zoekmachine. Wanneer iemand probeert naar Google te gaan maar er geen afsluiting - zoals .com of .nl - achter zet, dan zal de zoekmachine worden geopend met Google als zoekterm.

Populair Nieuws