Pixel telefoons krijgen nieuwe opvallende veiligheidsfunctie

News
vrijdag, 01 oktober 2021 om 16:30
google pixel 4a fotof1594713865
De Pixel telefoon van Google heeft allemaal veiligheidsopties die alleen maar op deze telefoon verkrijgbaar zijn. Zo is er al een optie om automatisch 112 te bellen na een ongeluk en er komt nu een nieuwe optie bij.
Een app die veel andere telefoons niet hebben is de Personal Safety App. Niet heel vreemd, aangezien deze app alleen maar op de Pixel telefoons staat. Vanuit deze app zijn er allemaal opties die je aan kan zetten zodat je je veiliger voelt op straat. Het heeft al meerdere veiligheidsfuncties zoals een Safety Check-in, hiermee worden de geselecteerde contacten meteen gewaarschuwd wanneer je niet binnen een bepaalde tijd reageert.
Er zit ook nog een andere optie in die automatisch bepaalde contacten en zelfs de politie belt wanneer je in een ongeluk zit. Nu wordt daar nog een functie aan toegevoegd die automatisch een video opneemt wanneer je de ingebouwde SOS functie aan zet. Dat meldt Android Police.

Veiligheid boven alles met de app

Als je de veiligheids app hebt geïnstalleerd, dan kun je de nieuwe functie in deze app aanzetten. Wanneer hij aanstaat maakt hij automatisch een video van maximaal 45 minuten zodra je vijf keer op de aan-knop drukt. Natuurlijk moet je daar wel de opslag voor hebben, de video neemt ongeveer 10 MB per minuut op.
Zodra je de video stopt wordt hij automatisch opgeslagen zodra de telefoon een internetconnetie heeft. De video wordt zowel in jouw Google account als in de app zelf opgeslagen. Er is zelfs een functie die de video direct deelt met bepaalde veiligheidscontacten, zodat ze meteen op de hoogte zijn als je in nood bent. Deze contacten moeten wel eerst in de app aangegeven worden.