Spelers kunnen Hogwarts Legacy nu al downloaden

News
woensdag, 25 januari 2023 om 13:30
hogwarts legacyf1673674949
We hebben nog ruim twee weken te gaan voordat Hogwarts Legacy uitkomt. Maar het blijkt dat de game nu al te downloaden is. Opvallend genoeg kan dat alleen op Xbox Series X.
Het is niet ongebruikelijk dat je een game voor lancering al kunt downloaden. De zogenaamde preload bespaart een hoop tijd op de dag dat de game uitkomt. Zo kun je langer spelen en minder tijd besteden aan wachten tot een download klaar is.
Een pre-load is meestal ergens in de week dat de game uitkomt beschikbaar, maar Xbox spelers kunnen Hogwarts Legacy nu al downloaden. Waarom de preload zo vroeg beschikbaar is, is onbekend. Wellicht heeft het te maken met de early access die de Digital Deluxe Edition biedt.

Wanneer is de Hogwarts Legacy preload voor PS5 en PC?

Nog opvallender dan hoe vroeg de preload is, is dat hij niet beschikbaar is voor PS5 en PC. Het komt vaker voor dat een game verschillende preload tijden heeft op verschillende consoles. Maar meestal worden de tijden voor alle consoles tegelijk bekend.
Hopelijk horen we snel wanneer spelers op PS5 en PC de game kunnen downloaden. Met name als je internet niet bijzonder snel is, kan het een hoop tijd schelen wanneer Hogwarts Legacy op 10 februari uitkomt. Overigens hoef je voor last-gen consoles en Switch nog geen preload te verwachten: die versies komen pas later uit.