Spelers krijgen in Starfield 'nieuwe manier om te reizen'

News
woensdag, 13 december 2023 om 12:00
2023 05 11 starfield fechaf1693561803
Bethesda blijft nieuwe functies toevoegen aan Starfield. Zo heeft de ontwikkelaar nu een nieuwe update aangekondigd, die onder andere voor een nieuwe manier van reizen moet zorgen in de RPG.
Met de sprong naar de ruimte is Starfield een ander soort open-wereld game dan voorgaande titels van Bethesda, zoals Fallout 4 en The Elder Scrolls V: Skyrim. In plaats van één grote map zijn er talloze planeten om te verkennen, waarvan er veel automatisch zijn gegenereerd.
Veel spelers zijn alleen geen fan van het reizen tussen planeten. Om van de ene locatie naar de andere te komen, ben je vaak aan het jumpen tussen verschillende systemen, om vervolgens via een kaartje te landen op een planeet. Ondertussen heb je niet echt een richtingsgevoel, omdat je steeds terechtkomt in de duistere ruimte, met hier en daar een willekeurige planeet of een rondvliegende asteroïde.
Maar mogelijk gaat die manier van reizen op de schop binnenkort. Bethesda heeft namelijk aangekondigd te werken aan meerdere nieuwe features, waaronder ‘een nieuwe manier om te reizen’. Ook worden er in de game kaarten toegevoegd van steden, in plaats van een vaag overzicht van districten.

Technische oplossingen voor Starfield

Naast de nieuwe gameplay features werkt Bethesda ook door op technisch gebied aan de game. Zo moet er begin volgend jaar ondersteuning komen voor FSR3 en XeSS, evenals oplossing voor quests die verpest worden door bugs.
Als er bugs zijn die dringend een oplossing nodig hebben, dan komt de ontwikkelaar tussendoor met een hotfix. Zo was er recent een bug waarbij een planeet bovenop een maan crashte.