Starfield multiplayer maker legt werk neer: "De game is troep!"

News
dinsdag, 12 december 2023 om 9:00
starfield artworkf1683633013
Bethesda-RPGs zijn eigenlijk altijd single-player avonturen, maar sommige spelers vinden het toch leuk om met vrienden op pad te gaan. Een modder was al bezig om dat mogelijk te maken in Starfield. Maar diegene stopt daar nu mee, omdat de game troep zou zijn.
Er was veel hype rondom Starfield en hoewel veel spelers inderdaad van de game kunnen genieten nu hij uit is, zijn er ook spelers die er minder van kunnen genieten. Onder hen is ook de modder Cosideci, één van de ontwikkelaars van Skyrim Together, een multiplayer mod voor The Elder Scrolls V. Cosideci was bij de release van Starfield meteen begonnen aan Starfield Together, maar houdt daar nu mee op.
Dat laat de modder weten via de Discord-server voor Skyrim Together (via VG247). De eerste dagen na release ging er veel tijd zitten in het uitpluizen van de game om op basis van Skyrim Together ook Starfield Together te kunnen maken. Maar Cosideci liep tegen een probleem aan: Starfield hoorde bij het oud vuil.
De modder noemt de game “saai” en vindt dat hij de belangrijkste aantrekkingskracht van Bethesda-games mist, namelijk het ontdekken van een levendige en handgemaakte wereld. Daarom heeft Cosidesi besloten het werk aan Starfield Together neer te leggen. De modder heeft geen zin om hart en ziel te steken in een middelmatige game.

Starfield Together mod kan nog werkelijkheid worden

Daarmee is niet gezegd dat Starfield Together er nooit komt. De code die er tot dusver is, is namelijk beschikbaar gemaakt door Cosideci, voor het geval iemand de mod af wil maken. Maar als dat gebeurt, zal de mod er nog niet snel zijn. Naar schatting is er meer dan 100 uur voor nodig om de mod af te maken.