Starfield speler beleeft een onverwacht soort crash

News
maandag, 04 december 2023 om 12:00
starfield planetf1693410421
Xbox heeft in het verleden beweerd dat Starfield de Bethesdsa game met de minste bugs is. Maar er zijn er toch nog genoeg te vinden in de game. Ook crashes komen nog voor in de game, maar ze blijken niet allemaal van het soort dat de game sluit.
Ondanks technische problemen en een soms lauwwarme ontvangst is Starfield nog vaak een gespreksonderwerp voor gamers. Daarbij komen natuurlijk ook bugs ter sprake en dat is niet altijd op een negatieve manier. Bethesda-fans beweren per slot van rekening al jaren dat bugs eigenlijk oinderdeel zijn van de charme van Bethesda-games.
Een recent geobserveerde bug valt ook in die categorie. Een speler landde onlangs namelijk op een maan van de planeet Porrima III om die te verkennen. Niet al te lang later begon de planeet ineens heel dichtbij te komen. Uiteindelijk crashte de planeet tegen de maan (of andersom, dat is moeilijk te zeggen), waarna de planeet verdween.

Bethesda werkt nog aan Starfield DLC

Er zijn ook nog steeds vervelende Starfield-bugs, zoals crashes bij langdurige speelsessies en in New Game Plus. Bethesda is gelukkig nog steeds met een substantieel aantal ontwikkelaars met de game bezig. Ongeveer 250 mensen werken nog aan Starfield en dat is niet alleen om bugs te verhelpen.
Er is namelijk ook een DLC met de naam Shattered Space in ontwikkeling. Details daarover zijn nog schaars, maar fans speculeren over waar die mogelijk over kan gaan. Veel spelers zien bijvoorbeeld mogelijkheden rondom het House Va'ruun en ook New Game Plus zou kunnen profiteren van een DLC.