Spelers krijgen Hogwarts Legacy voor release binnen

News
vrijdag, 03 februari 2023 om 15:30
hogwarts legacyf1673674949
Het is weer eens zover: een game ligt hier en daar te vroeg in de winkel. Dit keer gaat het om Hogwarts Legacy. Het is dus oppassen geblazen met eventuele spoilers.
Veel Harry Potter-liefhebbers kijken al tijden uit naar Hogwarts Legacy. Na een aantal vertragingen is het bijna zover dat de game in de winkel ligt. Maar sommige spelers lijken een beetje extra geluk te hebben, want sommige winkels blijken de officiële releasedatum van de game te negeren en exemplaren nu al in de schappen te leggen.
Een speler uit Duitsland laat bijvoorbeeld op Reddit weten al een exemplaar in handen te hebben. Dit terwijl de game eigenlijk pas over een week verkocht mag worden en pre-orders ook pas tegen die tijd op de mat horen te liggen. Hoewel er een officiële mogelijkheid is om vervroegd toegang te krijgen, begint die pas drie dagen van tevoren. Bovendien hoort hij alleen te gelden voor de Digital Deluxe Edition van de game.

Pas op voor Hogwarts Legacy spoilers

Het gebeurt vaker dat games te vroeg in handen van spelers belanden. Niet iedereen gaat daar altijd even netjes mee om. Toen het met God of War Ragnarok gebeurde stond het internet bijvoorbeeld al snel vol spoilers voor de game.
Dat lijkt met een game als Hogwarts Legacy ook goed mogelijk. Als jouw exemplaar nog tot release op zich laat wachten, is het dus zinvol om social media even te mijden. Dat er al eerder spoilers lekten via een artbook draagt daar ook aan bij.