Helldivers 2-maker niet overgenomen door Sony

News
woensdag, 06 maart 2024 om 12:30
helldivers 2f1707469282
De game Helldivers 2 is nu een paar weken uit en is een enorm succes gebleken.Het is dan ook geen onlogische gedachte dat Sony Arrowhead Studios zou willen overnemen. Maar dat is niet het geval, ondanks beweringen dat de deal al rond zou zijn.
Sony heeft de afgelopen jaren aardig wat studio’s gekocht. Dat het eventueel interesse zou hebben in een overname van Helldivers 2-maker Arrowhead Game Studios is voor veel fans dan ook geen gekke gedachte. Een Twitter-gebruiker heeft zelfs het gerucht de wereld ingeslingerd dat de overname al rond is en snel wordt aangekondigd.
In eerste instantie leek dat zelfs enigszins geloofwaardig, aangezien dezelfde gebruiker pas nog een juiste voorspelling had over wanneer de PC-systeemeisen van Horizon Forbidden West bekend zouden worden. Maar zijn beweringen over Arrowhead zijn niet waar. Dat komt rechtstreeks van Arrowhead-CEO Johan Pilestedt.
Pilestedt ontkracht het gerucht op Twitter, als reactie op een fan die hem tagt in een thread over de berichten. De originele Tweet over deze overname is inmiddels ook verwijderd. Voorlopig kunnen we er dus vanuit gaan dat Arrowhead onafhankelijk blijft.

Arrowhead verhoogt Helldivers 2 servercapaciteit

Kort na de lancering van Helldivers 2 werd Arrowhead even slachtoffer van zijn eigen succes. De game trok zoveel meer spelers dan verwacht dat de servers overvol raakten. Gelukkig is de capaciteit sindsdien flink opgeschroefd.