Sony wil dat PS4 games ook speelbaar zijn op PlayStation 5

  Volgens een nieuw rapport van Eurogamer heeft Sony bij ontwikkelaars aangegeven dat aankomende PS4 games ook speelbaar gemaakt moeten worden voor de PlayStation 5. Games die vanaf 13 juli bij Sony worden gebracht voor goedkeuring moeten forward compatible zijn. Ook twee grote PS4 exclusives worden op de PS5 speelbaar volgens Eurogamer.

  Sony heeft intern aan ontwikkelaars laten weten dat games die vanaf 13 juli ingestuurd worden voor release op de PS4 ook speelbaar moeten zijn op de PlayStation 5. Het idee is dat iedere game die vanaf deze dag ingestuurd wordt forward compatible is met de PS5, maar uiteindelijk is het aan ontwikkelaars om dit te bewerkstelligen.

  De optie om games forward compatible te maken op de nieuwe Sony console is al sinds eind april toegevoegd voor ontwikkelaars, maar wordt vanaf 13 juli dus strakker gehandhaafd. Dit betekent alleen niet per se dat games die vanaf 13 juli uitgebracht worden ook speelbaar zullen zijn op de PlayStation 5. Games worden veel eerder dan de uitgavedatum ingestuurd voor certificatie bij Sony.

  Ghost of Tsushima komt bijvoorbeeld op 17 juli uit, maar werd al veel eerder voor certificatie ingestuurd. De game zou dan ook niet per se forward compatible hoeven zijn, maar Eurogamer laat weten dat dit wel het geval zal zijn. Tevens zal The Last of Us Part II ook speelbaar worden op de PlayStation 5.

  In de praktijk nog onduidelijkheid

  Hoewel het plan mooi klinkt, is er officieel nog niets aangekondigd of bevestigd door Sony. Het bedrijf is vrij stil over de nieuwe console die later dit jaar moet verschijnen. Een prijs en releasedatum zijn immers ook nog niet bekendgemaakt. Wel heeft het bedrijf in het verleden al laten weten dat het van plan is om backwards compatibility als feature uit te brengen voor de PS5.

  Voor de Xbox Series X wordt dit via Smart Delivery uitgevoerd, maar hoe het er in de praktijk op de PlayStation 5 uit komt te zien, is nog niet duidelijk. Wel gaan er geruchten over een PlayStation 5 reveal die volgende week op de planning zou staan.

  The Last of Us Part 2

  Verkijgbaar vanaf 19 june 2020

  Meer over deze game

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.