PS5 reveal aangekondigd door Sony

News
vrijdag, 29 mei 2020 om 17:17
xgn google image
Sony heeft zojuist de PS5 reveal onthuld. Volgende week zal de PS5 reveal plaatsvinden op 4 juni die de eerste blik zal geven op de games die voor de console verschijnen. Door middel van een livestream zal op Twitch en YouTube uitgebracht worden.
Sony heeft zojuist op de PlayStation Blog aangekondigd dat de PS5 reveal op donderdag 4 juni zal plaatsvinden om 22.00 uur Nederlandse tijd. Tijdens het event wordt de focus gelegd op de games die worden uitgebracht tijdens de lanceringsperiode van de console. De livestream die op Twitch en YouTube wordt gelanceerd, zal meer dan een uur duren.
Tijdens de PS5 reveal worden zowel games van grote, als kleine studio's in het zonnetje gezet. Wat er allemaal nog meer in de showcase te zien is, is nog maar de vraag. Sony laat via Jim Ryan weten dat er na de showcase van volgende week ook nog genoeg heeft aan te kondigen over de console op een later moment.

PS5 reveal al langer op de planning

Er wordt al tijden gespeculeerd over een PS5 reveal. Eerder deze week werd gesteld dat de reveal voor 3 juni op de planning zou staan, maar dat blijkt nu een dag later te zijn. Wel waren de insiders correct over de focus van het evenement, namelijk de games voor de PlayStation 5.
Bekijk hieronder de aankondiging van Sony over de PS5 reveal!
De PlayStation 5 staat voor later dit jaar op de planning, iets wat Sony wederom benadrukt in haar blogpost. Wat de prijs van de console gaat worden, is nog steeds een mysterie. Ook de releasedatum van de console is nog niet bekend, maar dan kan mogelijk verandering in komen volgende week.

Update - PS5 reveal onthult niet alles

Inmiddels is de PlayStation 5 reveal alweer twee maanden oud. Sinds de onthulling weten we veel nieuwe details over Sony's nieuwe console. Zo is duidelijk dat de PS5 in twee vormen uitgebracht zal worden en weten we ook een aantal van de games die op de planning staan.
Toch zijn de prijs en releasedatum nog niet bekend. Verwacht wordt dat deze in augustus onthuld gaan worden. Dit gebeurde alleen niet tijdens de State of Play van 6 augustus. Daar werden opnieuw games getoond, waarvan je het overzicht hier kunt vinden.
Dit bericht is op 11 augustus 2020 bijgewerkt.