De vijf beste ANC koptelefoons om ongestoord mee te kunnen werken

  Veel mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Voor sommigen is het fijn, maar het betekent vaak ook meer herrie, door andere huisgenoten, gillende kinderen of de buurman die zijn huis aan het verbouwen is. Een active noise-cancelling koptelefoon kan daarbij een welkome hulp zijn, daarom hebben we de beste ANC koptelefoons op een rijtje gezet.

  Sony

  Sony WH-1000XM3

  Als het aankomt op draadloze koptelefoons is Sony één van de grote spelers en ook op het gebied van active noise-cancelling in het Japanse bedrijf een voorloper geweest. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat de Sony WH-1000XM3 waarschijnlijk de meest verkochte ANC koptelefoon is op de markt.

  Ten eerste is het geluid gebalanceerd en zo gedetailleerd dat slechte recordings ineens zullen opvallen en je elementen in muziek hoort die je niet zal horen op koptelefoons van een lagere klasse. Tel daarbij fenomenale noise-cancelling, een lange accuduur en goede comfort bij op en je hebt een allround topper. Alleen de touch-besturing zal aan het begin even wennen zijn.

  De Sony WH-1000XM3 is momenteel te koop voor 259 euro.

  Bose

  Bose QuietComfort 35 II

  Waar Sony één van de eerste fabrikanten is die ANC is gaan gebruiken, is Bose het bedrijf waar de technologie vandaan komt. In 1986 werden al prototype koptelefoons van Bose gebruikt om de herrie van een vliegtuig te onderdrukken. Een lijst met ANC koptelefoons is dan ook niet compleet zonder Bose.

  Net zoals de WH-1000XM3 is het geluid fenomenaal en goed gebalanceerd en de active noise-cancelling is van topniveau, dat spreekt voor zich. Zoals de naam QuietComfort ook al verklapt heeft Bose er veel aan gedaan om het comfort voor de gebruiker optimaal te maken en dat is het Amerikaanse bedrijf gelukt. Het is dan ook jammer dat de accuduur van de koptelefoon een beetje tegenvalt en dus niet op elk vlak een pluim verdient.

  De Bose QuietComfort II is aan te schaffen voor 299 euro.

  JBL

  JBL LIVE 650BTNC

  De opties van Sony en Bose zijn van hoge kwaliteit, maar niet iedereen heeft even 250 euro of meer beschikbaar voor een koptelefoon. Gelukkig zijn er ook bedrijven die budgetmodellen van goede kwaliteit aanbieden, zoals JBL

  De LIVE 650BTNC heeft misschien niet ANC die de concurrentie aankan met de grootmachten, maar in veel gevallen is de noise-cancelling meer dan voldoende. Als het aankomt op de geluidskwaliteit is het hetzelfde verhaal. JBL laat ook geen steekjes vallen op het gebied van comfort, accuduur en features, waardoor het een mooi totaalpakket is voor de lagere prijsklasse.

  Voor 145 euro kan je de JBL 650BTNC in huis halen.

  Sennheiser

  Sennheiser Momentum Wireless 3.0

  Als we het hebben over grootmachten in de audio-industrie, dan kunnen we niet om Sennheiser heen. Het Duitse bedrijf maakt al audio-apparatuur sinds de Tweede Wereldoorlog en is een vertrouwde naam in opnamestudio’s, dankzij de de legendarische HD600. De laatste jaren is Sennheiser ook flink actief op de markt voor draadloze koptelefoon, inclusief ANC.

  De laatste creatie van het bedrijf is de Momentum Wireless 3.0. Zoals de naam al doet vermoeden is Sennheiser er al een tijdje mee bezig en met de laatste generatie hebben ze het concept geperfectioneerd. De geluidskwaliteit is fenomenaal zoals we van Sennheiser mogen verwachten, de bouwkwaliteit is uitmuntend waardoor je geen zorgen hoeft te maken of de koptelefoon kapot gaat of niet en de Momentum is heerlijk comfortabel.

  De ANC is helaas niet perfect voor de laagste frequenties, maar over de rest van het spectrum blokkeert de Momentum Wireless 3.0 alle ongewenste geluiden. Het totaalpakket is ook niet bepaald goedkoop te noemen.

  De Sennheiser Momentum Wireless 3.0 is te koop voor 349 euro.

  Bowers & Wilkins

  Bowers & Wilkins PX7

  De laatste ANC koptelefoon op onze lijst is de stijlvolle Bowers & Wilkins PX7. Net zoals Sennheiser is ook Bowers & Wilkins begonnen met technologie uit de Tweede Wereldoorlog, maar waar Sennheiser zich vaak volledig richt op de performance wil het ook ook wat bij B&W.

  Dat komt goed naar voren met de Bowers & Wilkins PX7. De draadloze koptelefoon is op elk gebied gladjes en stijlvol afgewerkt en lijkt soms eerder een mode-accessoire. Maar vergis je niet, want onder het uiterlijk zit een headset die goed de strijd aankan met de vlaggenschepen van Sony, Bose en Sennheiser. Het geluid is levendig en energiek, de active noise-cancelling komt in drie verschillende tiers, de accuduur is uitstekend en het geheel is zeer comfortabel. Met al die features is Bowers & Wilkins PX7 dan ook de duurste koptelefoon op onze lijst. Kwaliteit is helaas niet goedkoop.

  De Bowers & Wilkins PX7 kost 400 euro.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.