Halo Infinite co-op laat lang op zich wachten

News
maandag, 25 april 2022 om 14:00
halo infinite multiplayerf1642348001
Hoewel Halo deels bekend is voor zijn co-op, is deze modus nog afwezig in Halo Infinite. 343 Industries werkt wel aan een update waarin co-op wordt toegevoegd, maar het lijkt nog een aardig tijdje te gaan duren. Een nieuwe roadmap voor Halo Infinite op de Halo Waypoint-website geeft een nieuwe beoogde releaseperiode aan.
De co-op voor Halo Infinite komt als onderdeel van seizoen 2 van de game. Dat begint op 3 mei, maar wie staat te springen om over een ruime week met een vriend in de campaign van de game te duiken moeten we teleurstellen. Seizoen 2 is namelijk lang en de online co-op staat pas in augustus op de planning, terwijl splitscreen co-op zelfs pas in november volgt als onderdeel van seizoen 3.
Dat komt overeen met eerdere berichten dat co-op niet aan het begin van seizoen 2 zou komen. Het toevoegen van deze modus heeft namelijk een lagere prioriteit dan bijvoorbeeld het oplossen van problemen waar spelers nu last van hebben. De hoogste prioriteit voor 343 Industries is dat werknemers gezond blijven, wat betekent dat de beoogde releaseperiodes voor de co-op ook nog niet vaststaan.

Wat voor updates brengt Halo Infinite seizoen 2?

De late release van de co-op betekent niet dat er niet hard gewerkt wordt aan Halo Infinite. Zoals gezegd verschijnt seizoen 2 al snel. Het brengt nieuwe maps en game-modi zoals King of the Hill en Last Spartan Standing met zich mee. Ook wordt een open beta van de Forge level editor beschikbaar.
Daarnaast blijft 343 Industries quality of life-verbeteringen doorvoeren. Deze komen in de vorm van bug fixes en features die de speelervaring beter moeten maken. Deze updates worden Drop Pods genoemd en worden uitgebracht zodra ze klaar zijn.