Sony verwacht dat PS5 beter gaat verkopen dan PS4

News
dinsdag, 06 oktober 2020 om 17:00
ps5 controllerf1592919068
Als we één ding hebben geleerd van de chaotische PS5 pre-order, is dat de vraag naar de next-gen console heel groot is. Sony verwacht dan ook dat haar nieuwe console beter gaat verkopen dan de succesvolle PS4.
De lancering van de PlayStation 4 was zeer succesvol voor Sony. Dankzij een slimme marketingcampagne wist het Japanse bedrijf steeds Microsoft de loef af te steken met haar Xbox One. Het duurde dan ook niet lang voordat de PS4 al winnaar uitgeroepen kon worden van de console oorlog die generatie. In het eerste fiscale jaar - van november 2013 tot en met maart 2014 - wist Sony maar liefst zeven miljoen exemplaren van de console te sluiten aan haar fans.
Indrukwekkende verkoopcijfers, maar als het aan Sony ligt gaat de PS5 daar nog eens dunnetjes overheen. In gesprek met de Koreaanse publicatie Naver laat PlayStation CEO Jim Ryan zich uit over de verwachte cijfers voor de next-gen console.

Kan Sony het succes verbreken?

De PS5 lanceert in dezelfde periode als haar voorganger, dus de twee consoles hebben in die ‘wedstrijd’ ongeveer dezelfde timeframe. Er bestaat geen twijfel over dat de vraag naar de PlayStation 5 hoog is, maar om de cijfers van de PS4 te verslaan moet Sony wel hard aan de bak in de fabrieken.
Vooralsnog lijkt de eerste batch aan consoles volledig verkocht te zijn tijdens de eerste pre-order van de PS5, op een paar webshops na die de console pas verkopen op releasedag - 19 november in Nederland. Het lijkt er alleen pas op dat de volgende levering verschijnt in 2021, wat de verkoopcijfers in het eerste fiscale jaar geen goed zal doen.