Bouw je eigen leger aan hackers in Watch Dogs Legion

  Aan het einde van deze maand kunnen we de straten en het netwerk van Londen onveilig maken in Watch Dogs Legion. Voor het zover is, zijn wij alvast aan de slag gegaan met de game. Of Ubisoft goed op weg is met haar hackersgame lees je nu in onze Watch Dogs Legion preview!

  De problemen voor hackersorganisatie DeadSec zijn aan het begin van Watch Dogs Legion gerust torenhoog te noemen. Eén van de leden probeert in het parlement van Groot-Brittannië erachter te komen waar een rivaliserende organisatie mee bezig is - het zogeheten Zero Day.

  Wat lijkt op een vrij eenvoudige missie voor de charmante, Britse spion - waar zal Ubisoft de inspiratie voor hem toch vandaan hebben gehaald? - loopt als snel uit op een ramp. Het blijkt allemaal namelijk een valstrik te zijn geweest van Zero Day, waarbij het parlement en andere belangrijke locaties in Londen in één klap worden opgeblazen. En DeadSec wordt aangewezen als de verantwoordelijke organisatie voor de aanslagen.

  Als resultaat van de desastreuze avond wordt de hulp ingeroepen van het particuliere beveiligingsbedrijf Albion om de taken van de politie in Londen over te nemen en wordt de jacht geopend op de resterende hackers van DeadSec. Daarom is de organisatie op zoek naar nieuwe rekruten, die niet bekend zijn bij de politie en Albion. Je raadt het al: jij valt daar ook onder.

  Door de voordeur van een politiebureau wandelen

  In tegenstelling tot de eerste twee Watch Dogs games, speel je alleen niet met één karakter in Watch Dogs Legion. Een groot gedeelte van het nieuwe deel draait namelijk om het rekruteren van nieuwe DeadSec leden, waarmee je vervolgens ook echt zelf kan spelen. Door middel van een eenvoudig menu kan je schakelen tussen meerdere leden in je team, waarbij de desbetreffende specialisatie van het karakter van grote invloed kan zijn op de missie.

  Zo moesten wij bijvoorbeeld in één missie een firewall uitschakelen, die opgesteld was middenin een politiebureau. Nu wil je natuurlijk niet alle leden van het departement achter je aan krijgen, dus is het verstandig om je een weg naar binnen te sluipen en te hacken. Heb je alleen een politieagent aan je team weten toe te voegen, dan kan je zonder alarm te activeren gewoon door de voordeur lopen. Natuurlijk heb je met een uniform geen toegang tot alle locaties in het gebouw en zullen de beveiligers door krijgen dat er iets niet klopt als je met vreemde dingen bezig bent. Toch kan een specifiek karakter een missie een stuk makkelijker maken, wat het rekruteren van een diverse team aanmoedigt.

  Altijd al voor een hackersorganisatie willen werken?

  Het rekruteren van nieuwe leden is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Elke NPC die je op straat tegenkomt kan je analyseren, waarbij je de vaardigheden van die persoon te zien krijgt en of ze een neutrale, positieve of negatieve mening hebben over DeadSec. Het is niet onmogelijk om iemand met een negatieve mening over de hackersorganisatie te rekruteren, maar je zal wel door een stuk meer hoepels moeten springen.

  Heb je iemand zover gekregen om over de optie na te denken, dan zal het karakter je een speciale missie geven, voordat ze gaan werken voor DeadSec. Dat kan inhouden dat je zijn of haar gegevens uit een database moet wissen of een andere gunst moet verlenen. Voor speciale karakters - die dan ook betere wapens of meer vaardigheden hebben - moet je soms zelf een complete squad aan huurmoordenaars uitschakelen of een andere lastige taak. Wordt een DeadSec agent bovendien gedood of uitgeschakeld in het veld, dan ben je diegene voorgoed kwijt.

  Hard tegen hard

  Naast deze rekruteringmissies, zijn er natuurlijk ook nog hoofd- en andere zijmissies om te voltooien in Watch Dogs Legion. In de eerste fase van de game is het de taak om uit te zoeken wie er achter Zero Day zit en wie de organisatie heeft geholpen bij een uitgebreide reeks aan aanslagen.

  Op die manier komen we al snel in aanraking met Clan Kelley. Hoewel deze groep klinkt als een groep Schotten uit de Highlands, gaat er in werkelijkheid een keiharde en bloeddorstige misdaadfamilie achter schuil, geleid door de meedogenloze Mary Kelley. In de eerste paar missies wordt daarbij al meteen duidelijk dat Watch Dogs Legion een stuk harder is dan haar voorgangers. Ook heb je weer toegang tot non-lethal wapens, maar is er geen enkele tegenspraak als je een pistool tevoorschijn trekt met dodelijke kogels.

  Naast Clan Kelley moesten we het ook opnemen tegen de technologie magnaat Skye Larson, die het beste met de mensen voor lijkt te hebben door iedereen het eeuwige leven te schenken - door zijn of haar grijze massa te uploaden naar de cloud. Uiteraard kom je er al snel achter dat de bedoelingen helemaal niet zo oprecht zijn. Tijdens deze verhaallijn kregen we bovendien te maken met een wel heel bizarre missie.

  Een diverse reeks aan missies

  We hebben slechts een kleine greep uit de missies van Watch Dogs Legion kunnen spelen, maar het lijkt erop dat Ubisoft de missies flink divers en afwisselend heeft willen maken. Het is nog even de vraag of dat over de complete duur van de game gaat lukken en of we even gehecht raken aan alle karakters zonder een echte protagonist.

  Ubisoft heeft in ieder geval geprobeerd te innoveren met Legion ten opzichte van haar voorgangers. Of dat zich heeft uitbetaald in een topgame, daar zullen we eind oktober achter komen.

  Watch Dogs Legion

  Verkijgbaar vanaf 29 october 2020

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.