PS5 pas weer in 2021 te bestellen na pre-order gekte?

  De verwachting was dat er veel mensen een pre-order zouden plaatsen voor de PS5 en dat klopt zeker. Het lijkt er zelfs op dat de volgende levering pas weer in 2021 plaats zal vinden.

  Gisteren was het dan eindelijk zover, de pre-order voor de next-gen console van Sony ging live over de hele wereld. Dat zorgde voor kopzorgen bij veel webshops, want dat veel mensen uitkijken naar de PS5 is geen geheim en de servers kregen het dan ook zwaar te verduren. Bij bol.com was de PlayStation 5 al binnen een half uur uitverkocht. Er zijn zelfs zoveel pre-orders geplaatst voor de console, dat het erop lijkt dat de volgende levering pas plaats kan vinden in 2021.

  Dat blijkt uit de pre-order pagina van Nedgame. De Nederlandse winkel accepteert namelijk weer bestellingen voor de PS5 na de gekte van gisteren. De kanttekening die daarbij wordt geplaatst is alleen wel dat deze nieuwe batch pas volgend jaar kan wordt geleverd. Waarschijnlijk heeft de webshop navraag gedaan bij Sony over de verwachtingen bij de fabrikant. Wil je dus een PS5 onder de kerstboom leggen, dan had je waarschijnlijk gisteren een pre-order moeten plaatsen.

  Roet in het eten door corona?

  De lange wachttijd voor de PlayStation 5 lijkt een combinatie te zijn van twee dingen. Ten eerste is er enorm veel vraag naar de next-gen console van Sony, maar daarnaast is het zeer goed mogelijk dat het Japanse bedrijf minder consoles heeft kunnen produceren dan gehoopt. Door het coronavirus hebben veel fabrieken in Azië niet door kunnen werken of hebben maar op gelimiteerde kracht kunnen produceren.

  Of Microsoft hetzelfde probleem heeft als Sony, dat zal blijken op 22 september. Dat zullen de pre-orders van de Xbox Series X en Xbox Series S namelijk live gaan.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.