Sony verwacht 15 miljoen PlayStation 5 systemen te verkopen

News
vrijdag, 28 mei 2021 om 8:00
playstation 5 ps5 dualsense 5f1604590531
De PlayStation 5 is en blijft slecht leverbaar, maar toch verwacht Sony een vrij hoog aantal van het populaire systeem te gaan verkopen. Uit een investeerdersbijeenkomst blijkt dat Sony dit fiscale jaar 15 miljoen PlayStation 5 systemen denkt te verkopen.
In het huidige fiscale jaar heeft Sony ondanks de vertraging ongeveer 7,8 miljoen PlayStation 5 systemen weten te verkopen. Uit de presentatie van de investeerdersbijeenkomst blijkt dat Sony dit nog denkt de gaan verdubbelen gedurende dit jaar.
Sony denkt het niet alleen het dit jaar nog goed vol te kunnen houden: het bedrijf verwacht in het volgende fiscale jaar nog eens 23 miljoen PlayStation 5 systemen te kunnen verkopen. Dit zou een flinke boost geven in het aantal mensen dat een PlayStation 5 in huis heeft staan, dus als Sony inderdaad deze getallen weet te behalen zijn er weer wat meer mensen die van het populaire systeem kunnen genieten.
In het bestand over de bijeenkomst is ook naar voren gekomen wat de officiële naam is voor het vervolg op God of War. Ook zou Uncharted mogelijk naar PC komen.

Sony breidt online winkel uit

Sony heeft online een eigen hardware-winkel, waar je dingen zoals consoles, controllers en accessoires kunt kopen. Voor een lange tijd was die winkel niet beschikbaar in een aantal Europese landen en was hij vooral populair in de VS, maar daar gaat nu verandering in komen.
De online winkel wordt namelijk beschikbaar voor klanten uit Frankrijk, Duitsland en ook Nederland. Nu kunnen we dus nog een extra website in de gaten gaan houden als het aankomt op het kopen van een PlayStation 5 of alle bijbehorende accessoires.

Populair Nieuws