Uncharted 4 PC-versie in de maak; PS5 bijna winstgevend

News
donderdag, 27 mei 2021 om 11:15
xgn google image
Uncharted 4 komt naar de PC. Zo maakt Sony tijdens haar recente investeerdersbijeenkomst bekend. Uncharted 4: A Thief's End kwam oorspronkelijk in 2016 uit op de PlayStation 4, maar lijkt nu ook naar de PC te komen op basis van de presentatie die Sony tijdens de bijeenkomst gebruikte.
In de presentatie van Sony is te zien dat er naast Days Gone nog meer games op de planning staan die naar de PC moeten komen. De titel die in dat lijstje genoemd wordt, is Uncharted 4: A Thief's End. Days Gone zelf kwam eerder deze maand al naar PC.
Ook zijn de plannen voor mobiele titels wat vastgespijkerd. Sony noemt namelijk in de presentatie ook plannen voor PlayStation Studios-titels op mobiele apparaten. Eerder werd hier al naar verwezen, maar toen leek er nog niets concreets te zijn. Nu aan investeerders een belofte wordt gemaakt, lijken de plannen toch wat verder in ontwikkeling dan eerst gedacht.
uncharted 4 naar pcf1622105455

Uncharted 4 PC-versie nog zonder release en de PS5 nog niet winstgevend

Tijdens het rapport is daarnaast ook duidelijk geworden dat Sony verwacht dat de PlayStation 5 vanaf volgende maand winstgevend wordt. In februari dit jaar werd duidelijk dat de kosten van de PlayStation 5 hoger lagen dan de vraagprijs voor de console. Vanaf juni wordt het punt bereikt dat de productie van de console nog stukken lager wordt, waardoor de console winstgevend moet worden.
Toch is de PS5 zelf nog steeds erg moeilijk verkrijgbaar. De verwachting is dat dit ook nog wel een tijdje zal aanhouden. Pas in 2022 zou de voorraad een beetje normaal moeten zijn, zoals we van vorige consolegeneraties gewend zijn.

Populair Nieuws