PS5 binnenkort zelfstandig te koop in Nederland

  Als het aan Sony ligt, gaat het dit jaar nog nieuwe PlayStation 5’s verkopen. De ontwikkelaar van de PS5 is van plan om in 2021 nog de console zélf aan consumenten te verkopen in Europa.

  Sony verkoopt sinds 2019 in de Verenigde Staten al zelfstandig de consoles aan consumenten. Dit jaar is de ontwikkelaar nog van plan om dit ook in Europa en in Nederland te gaan doen.

  PlayStation 5 kopen in Nederland

  In een presentatie van Sony zijn al een aantal Europese landen te zien waar het de PS5 zelfstandig wil gaan verkopen. De namen van België, Duitsland, Frankrijk, Ierland, de VK en Nederland komen naar voren. Het gaat dus binnenkort mogelijk worden om via Sony een PlayStation 5 te kopen. In september 2019 zette Sony de website PlayStation Direct op. Hier kunnen consumenten een PS5 bestellen, zonder enige tussenkomst van een externe winkel of webshop.

  Sony

  Wanneer is de PS5 beschikbaar in Nederland?

  Vanaf wanneer fans van de PS5 in Nederland de console rechtstreeks via Sony kunnen kopen, is nog niet bekend. Hiernaast is het ook nog niet duidelijk of de rechtstreekse verkoop van Sony in Europa gaat helpen bij het oplossen van de schaarste van de PS5. Eerder gaf Sony al aan dat het kopen van een PlayStation 5 tot in 2022 moeilijk aan te schaffen is.

  Onlangs kwam naar buiten dat in Nederland een hoop PS5-bestellingen worden geannuleerd, waarna Coolblue toch nog later aangaf de bestellingen wel te leveren. Wie deze donderdag een PS5 had besteld via Coolblue, krijgt een grote domper te verduren. De retailer heeft namelijk helemaal geen voorraad van de consoles en annuleert per direct alle PS5 bestellingen. Toch is daar nog een sprankje hoop. Wie een bestelling heeft geplaatst en heeft betaald, heeft mogelijk een mail in de inbox zitten. Daarin staat dat de console alsnog uitgeleverd wordt. De PlayStation 5 voorraad wordt alleen niet direct vrijdag 28 mei uitgeleverd, maar een week later.

  Voorraad PS5 in Nederland

  In de Verenigde Staten is het dus al langer om rechtstreeks via Sony een PS5 te kopen. Hier laat het af en toe een aantal gamers toe tot een wachtrij om de PlayStation 5 te kunnen bestellen. Bij XGN houden wij jou altijd op de hoogte zodra er ergens een nieuwe PS5 voorraad ter beschikking is. Bekijk het hier en houd het dagelijks in de gaten om geen voorraad meer te missen!

  Loading...
  x

  © 2005 - 2021 Alle rechten voorbehouden.